Bok ska lära unga om energi

Många skolelever har mycket begränsade energikunskaper – men tycker det är viktigt att lära sig mer om energi. Nu kommer boken Energi – möjligheter och dilemman ut i en ny utgåva. Många skolelever har mycket begränsade energikunskaper – men tycker det är viktigt att lära sig mer om energi. Nu kommer boken Energi – möjligheter och dilemman ut i en ny utgåva.

Boken som ska ge grundläggande energikunskaper vänder sig till lärare, beslutsfattare och en intresserad allmänhet. Första utgåvan av ”Energi – möjligheter och dilemman” kom 2007. Den trycktes i cirka 5 000 exemplar, men tog snabbt slut.

Energimyndigheten lät under hösten 2008 fråga niondeklassare om deras energi- och klimatkunskaper. Kunskaperna visade sig vara mycket begränsade, och hela 40 procent av 15-åringarna kunde inte nämna någon förnybar energikälla. Samtidigt angav hela 86 procent av de tillfrågade angav att ”det är viktigt eller mycket viktigt att lära sig om energi i skolan”.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Åren med avtal kring två procent är förbi”

”Åren med avtal kring två procent är förbi”

Ingenjörslönerna ökade rejält under 2023 och om 11 månader är det dags för en ny avtalsrörelse. Camilla Frankelius, förhandlingschef för Sveriges Ingenjörer tror att förhandlingsläget kan bli gynnsamt.  
Fler artiklar