Caroline fick pris som årets teknolog

Foto: Eva Olssson.

I år var det Caroline Bouzi som går sista året på maskinsektionen på KTH som knep första platsen i tävlingen ”Future Leader Award”.
— Jag är stolt och glad och tycker det är jätteroligt, säger Caroline själv om utmärkelsen när Ingenjören får tag på henne.

Det är sjunde gången som Kungliga Tekniska Högskolan arrangerar Future Female Leader Award (FFLA) som är en tävling som syftar till att lyfta fram och belöna KTH: s mest framstående kvinnliga teknolog.

Tävlingen vänder sig till att kvinnliga studenter som läser till civilingenjör eller arkitekt på KTH i Stockholm och som ämnar ta examen under läsåret.

Kriterierna för att söka till tävlingen är att man ska ha ett genuint intresse för teknik och att driva utvecklingen i teknikbaserade företag, samt och att man har en internationell erfarenhet och påvisad erfarenhet av ledarskap och drivkraft.

Caroline Bouzi som läser design- och produktframtagning på maskinprogrammet på KTH uppfyllde juryns krav och fick i tisdags ta emot ett pris på Grand Hotell i Stockholm.

Vinnaren får värdefulla erfarenheter
Förutom äran består priset av ett traineeprogram där vinnaren under en period av 18 månader får jobba på tre av de företagen som är med i tävlingen. De sex företagen är: Astra Zeneca, Electrolux, Ericsson, Skanska, Scania och Sandvik.

Caroline får också en mentor via KTH och under fyra månader kommer hon att kunna delta i ett ledarutvecklingsprogram som sponsras av organisations- och ledarutvecklingsföretaget Kvinnokompetensen.

Som en del i sitt examensarbete jobbar Caroline just nu på Tobii Technology som är ett teknikföretag som specialiserat sig på att styra datorer med ögonrörelser.

Caroline Bouzi. Foto: KTH.

–- Jag håller på att designa karossen för ett ögonstyrt arkadspel, säger Caroline och berättar att hon i framtiden gärna vill jobba med produktutveckling, helst i någon slags ledarposition.

En teknolog med mycket energi
Att leda andra är inget främmande för Caroline. Vid sidan av sina teknikstudier har hon bland annat varit huvudansvarig för verksamheten med de nya studenterna på KTH och ansvarat för caseeventet Enova under KTH:s arbetsmarknadsdagar.

Hon har ännu inte bestämt vilket av de företag som medverkade i tävlingen som hon vill göra sin praktik hos.

-– Jag tänkte att jag ska sätta mig ned och prata med var och en och se vilken typ av tjänst de kan erbjuda. Det behöver nödvändigtvis inte vara produktutveckling, jag är öppen för förslag, säger Caroline.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar