Missa inte den stora karriärmässan

Medlemmar i Sveriges Ingenjörer har fortfarande möjlighet att få gratisbiljetter till Nordens största karriärmässa, Career Days i GlobenMedlemmar i Sveriges Ingenjörer har fortfarande möjlighet att få gratisbiljetter till Nordens största karriärmässa, Career Days i Globen.

Den 10-11 september samlas omkring etthundra företag i Globen för att visa upp sig och knyta kontakter med tusentals besökare. Arbetsgivarna kommer från en mängd olika branscher och många är de mest eftertraktade bland akademiker, till exempel Ikea, Vattenfall och Ericsson. 
— Vi ser ett klart uppsving på arbetsmarknaden. Allt fler företag rekryterar så chanserna är goda för den som är intresserad av att byta jobb i år, säger Jorge Vasquez på CareerBuilder som arrangerar mässan tillsammans med Sveriges Ingenjörer och Civilekonomerna.

Förutom möjligheten att träffa potentiella arbetsgivare kan besökarna också besöka 39 intressanta seminarier och träffa Sveriges Ingenjörer på Career Days. Förbundet finns i en gemensam monter för arrangerarna. Där kan medlemmarna boka en tid med en karriärcoach för ett kort karriärsamtal, få sitt cv granskat, söka i databasen med lönestatistik, sitta ner med en ombudsman och prata till exempel om lön- eller avtalsfrågor.
— Att byta arbetsgivare är viktigt för löneutvecklingen. Dessutom utvecklar det både dig och din nya arbetsgivare, säger Lisa Bondesson, projektledare på Sveriges Ingenjörer.

Sveriges Ingenjörer genomförde under försommaren en medlemsundersökning om förbundets service och förmåner. Där svarade omkring hälften av alla medlemmar att de skulle ha mycket stor eller stor nytta av arbetsmarknadsdagar för yrkesverksamma medlemmar.
— Det är precis vad Career Days är och därför tror vi att den här arrangemanget kommer att bli väldigt uppskattat, säger Malin Gustafsson på Sveriges Ingenjörer.

Career Days kommer att vara fylld med spännande överraskningar och kända profiler.  Besökarna kan också passa på att få håret klippt av en frisör samtidigt som han eller hon intervjuas av en arbetsgivare. Dessutom lottar förbundet ut biljetter till glashissen Sky View på Globens utisda.

Som medarrangör bjuder Sveriges Ingenjörer sina medlemmar på inträdesbiljetten till den stora karriärmässan. Biljetterna beställer medlemmarna gratis via förbundets webbsida och betalar endast en serviceavgift på tio kronor.  Först till kvarn-principen gäller. Läs och boka biljett på http://www.sverigesingenjorer.se/

2 kommentarer

  • Lisa Bondesson

    Hej Henke,
    det är första gången som denna typ av mässa anordnas i Sverige. Vi börjar med Stockholm och det kommer såklart bli en dunderhit! Förhoppningen är att Career Days i framtiden även kommer gästa andra svenska städer – om och när vi kommer till Göteborg vågar jag inte svara på. Hoppas du kan hålla dig till tåls annars finns vi i Globen den 10-11 sep under tiden.
    /Lisa Bondesson, projektledare för Sveriges Ingenjörer på Career Days

    30 augusti 2010
  • Henke

    Finns det inget liknande i GBG, i så fall när ?

    26 augusti 2010

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Många lärosäten satsar på kompetensutveckling av ingenjörer. Vi har tagit reda på vilka som är de populäraste kurserna som går att kombinera med jobbet. Se listan med nära 50 kurser i topp.
Fler artiklar