Kunskapsintensivt så in i Norden

Sverige är visst bra på att kommersialisera universitetsforskning. Och facken måste tänka mer på egenföretagarna i framtiden. Det var två av budskapen som fördes fram när akademikerförbunden i Norden möttes i Helsingfors för den nordiska konferensen om kunskapsintensivt företagande.
» Vad ska egenföretagare med facket?   
» ”Sverige visst bra på avknoppningar”   
» Vardagskreativitet vägen till stora idéer 

Hur ska de nordiska länderna egentligen bete sig för att få fler kunskapsintensiva företag? Och vad blir fackens roll när allt fler växlar mellan att vara egenföretagare och att vara anställda? För tredje gången arrangerades i går en nordisk konferens om kunskapsintensivt företagande, för att få svar på frågorna. 

Vad blir fackets roll?

Egenföretagandet har blivit en normal del i akademikernas vardag. Men vad har egentligen facket att erbjuda den enskilde företagaren? I Norge vill man ge de ”selvstendige” skäl att vara fackanslutna. Läs mer

Sverige visst bra på kommersialisera forskning 

Det brukar heta att Sverige är världsledande på innovationer, men halkar efter i statistiken när det gäller att få innovationerna till framgångsrika företag. Men den bilden är helt felaktig och bygger på dåligt genomförda studier, enligt innovationsprofessorn Åsa Lindholm Dahlstrand. Läs mer 

Vardagskreativitet är vägen till de stora idéerna

Det är kreativitet som nordborna måste prata om och träna på, inte innovationer och entreprenörskap, menar inspirations- föreläsaren och författaren Teo Härén.
Läs mer

Lämna en kommentar

Senaste nytt