Samma avgifter nästa år

Medlemsavgifterna ligger kvar på samma nivåer nästa år bestämde fullmäktige. Men kvalificeringstiden för inkomstförsäkringen sänks.

Medlemsavgifterna ligger kvar på samma nivåer nästa år bestämde fullmäktige. Men kvalificeringstiden för inkomstförsäkringen sänks.

Fullmäktige antog därmed förbundsstyrelsens förslag. En del ledamöter undrade om det inte skulle gå att sänka avgifterna med tanke på att förbundets ekonomi är god och att verksamheten faktiskt genererat ett överskott på flera miljoner det senaste året.
Men det finns anledningar att behålla avgifterna på nuvarande nivå.
– Att det blev ett plus i år beror på att allt gick vår väg, säger Johan Ingeberg förbundsstyrelsen. Om man räknar bort kapital och fastighetsverksamheten går verksamheten mer eller mindre jämt ut. Vi hade tur och fick nya hyresgäster till våra lokaler fortare än vi trodde, vi fick fler medlemmar än vi trodde och litet andra saker. Men vi vet att de varsel som ligger troligtvis kommer att ge fler ersättningsfall i inkomstförsäkringen nästa år och att vi kommer att ha en del andra kostnader.
-Inbromsningen i ekonomin kommer också att visa sig på andra sätt. Försiktighetsprincipen talar för att vi inte ska sänka nu.
Det betyder att månadsavgiften för en fullbetalande yrkesverksam medlem blir 230 kronor.
En förändring röstade dock fullmäktige igenom – kvalificeringstiden till inkomstförsäkringen sänks från arton till tolv månader.

Jenny Grensman

2 kommentarer

  • Medlem

    Medlemsavgiften ska vara ”230 kr. per månad”!

    30 november 2012
    • Jenny

      Tack! Månadsavgift inte årsavgift skulle det stå!

      01 december 2012

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar