Teknologer hackar Roskildefestivalen

I ett försök att utveckla Roskildefestivalen ber arrangörerna nu teknologer om hjälp.

I ett försök att utveckla Roskildefestivalen ber arrangörerna nu teknologer om hjälp.

Än en gång erbjuds teknologer att sätta sin prägel på Roskildefestivalen. Den här gången bjuder man in teknologer till att medverka i så kallade ”fablab”, fantastiska laboratorier, där bland annat hackare kommer att få tillgång till information om festivalens infrastruktur och teknik i syfte att utveckla nya och innovativa lösningar för festivalområdet.

– Intresset för fantastiska laboratorier eller ”fablabs” växer och vi tror att det finns en stor potential i att komma bort från det akademiska synsättet som de flesta studenter arbetar under, säger innovationsregissören Esben Danielsen från nätverket ”Orange innovation”. Orange innovation beskrivs som Roskildefestivalens ”rastlösa barn ” och är en organisation som året runt arbetar för att göra teknik och idéer verkliga.

Esben Danielsen har själv några idéer om vilken typ av projekt som teknologer skulle kunna hjälpa till med och nämner transport som ett exempel.

– Kan vi göra något åt transporten på festivalen så att resan över festivalområdet på cirka 3-4 kilometer nödvändigtvis inte behöver göras till fots? (med en baksmälla).

Det är inte första gången Roskildefestivalens arrangörerer ber blivande ingenjörer om hjälp. Förra året hittade exempelvis ett gäng teknologer på en hållbar lösning för kylsystemet för all öl och mat som konsumeras på festivalen (festivalen har cirka 90 000 besökare per år och bara förtäringen av livsmedel kräver en stor energikonsumtion).

Och ”The Dome”, en av de mest framträdande byggnaderna på förra årets festival var en kupol gjord av gamla staket som hade utvecklats av en ingenjör och två arkitekter.

Källa: Ingeniøren.dk
Läs mer om Orange innovation här.

Anna Eriksson

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar