Konkursansökan återkallad

Konkursansökan mot National Electric Vehicle, Nevs, i Trollhättan har återkallats. Underleverantören tycker att de har fått tillräckliga försäkringar om att skulden kommer att betalas för att inte gå vidare.

Konkursansökan mot National Electric Vehicle, Nevs, i Trollhättan har återkallats. Underleverantören Labo Test tycker att den har fått tillräckliga försäkringar om att skulden kommer att betalas för att inte gå vidare.

– För närvarande finns ingen konkursansökan mot Nevs, säger man på konkursavdelningen vid Vänersborgs tingsrätt.

Det var i måndags som en underleverantören tröttnade på att vänta på en betalning på 150 000 kronor och begärde Nevs i konkurs. Skulden tillhör de mindre i sammanhanget. Totalt tros Nevs ha skulder på 50  miljoner till olika samarbetspartners men nu undanröjs alltså det akuta hotet mot företagets fortlevnad.

– Jag tror att många tycker att det känns bra. Vi vet ju själva att vi inte är på obestånd trots att vi i dag inte har kontanta medel att betala våra skulder, säger Mikael Östlund, kommunikationschef på Nevs i en kommentar till P4Väst.

Enligt vad Ingenjören erfar har företaget lämnat garantier till fackklubbarna för att det finns pengar till löner ännu i ett par månader. Samtidigt som produktionen står stilla pågår förhandlingar med utlänska intressenter som skulle kunna leda till att nytt kapital pumpas in och säkrar Nevs framtid.

Krisen för biltillverkaren började i maj då en kinesisk delägare inte betalade de pengar man hade lovat. Ungefär samtidigt fick alla utomstående konsulter sluta på Nevs som i dag har cirka 550 anställda i Trollhättan.

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Spelar det någon roll om arbetsgivaren har kollektivavtal eller inte? Tjänar jag något på det, rent ekonomiskt? Jennifer Nilsson Fridell reder ut de vanligaste frågorna kring kollektivavtal.
Fler artiklar