Apple flyttar in i Lund

Apple har sedan några veckor ett kontor i Lund. Bra för svenska ingenjörer kan man tänka och bra för Apple som finns med på ingenjörernas önskelista över intressanta arbetsgivare.

Apple har sedan några veckor ett kontor i Lund. Bra för svenska ingenjörer kan man tänka och bra för Apple som fanns med på ingenjörernas önskelista över arbetsgivare.

När Sveriges Ingenjörer för några veckor sedan presenterade årets Ingenjörsbarometer, den stora undersökningen om hur ingenjörerna vill ha det på jobbet kom Google i vanlig ordning ut som etta på listan över var svenska ingenjörer vill arbeta. Men även Apple fanns med på plats fyra och det skämtades lite om att företaget inte ens har något kontor i Sverige. Kanske hörde man det borta i Kalifornien för sedan ett par veckor finns Apple på plats i Lund.

Enligt obekräftade uppgifter är det en utvecklingsenhet som har förlagts till Sony Mobiles gamla lokaler i Lund inte långt ifrån där Polar Rose, som köptes av Apple 2010 och Algo Trim, som gick samma väg 2013 har sina verksamheter. Mobilvägen är passade nog adressen.

Apple har inte själva gjort något uttalande om etableringen utan det är nyhetsbyrån Rapidus som har fångat upp informationen.

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Många lärosäten satsar på kompetensutveckling av ingenjörer. Vi har tagit reda på vilka som är de populäraste kurserna som går att kombinera med jobbet. Se listan med nära 50 kurser i topp.
Fler artiklar