Arktisstudier och reningsprojekt stöds

Fyra forskare och 15 studenter får miljöstipendier från Sveriges Ingenjörer, på totalt 1,1 miljoner kronor.Fyra forskare och 15 studenter får miljöstipendier från Sveriges Ingenjörer, på totalt 1,1 miljoner kronor.

Bland årets miljöstipendiater finns bland andra forskaren Maria Greger vid Stockholms universitet, som får 406 000 kronor för ett forskningsprojekt kring att rena vatten från arsenik med hjälp av en vattenmossa, forskaren Jörgen Forss vid Linnéuniversitetet i Växjö som får 230 000 kronor för ett projekt kring rening av azofärger inom textilindustrin och studenten Pontus Wallin vid KTH i Stockholm som får 16 000 kronor för att gå en kurs om ”Miljö och samhälle i ett föränderligt Arktis”, en kurs som ges av KTH och University of Illinois.

Samtliga stipendiater kommer att uppmärksammas under Miljödagen, tisdagen den 27 januari, som i år har temat ”Rena varor för hållbar tillväxt”.

En fullständig lista över årets miljöstipendiater hittar du här.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Spelar det någon roll om arbetsgivaren har kollektivavtal eller inte? Tjänar jag något på det, rent ekonomiskt? Jennifer Nilsson Fridell reder ut de vanligaste frågorna kring kollektivavtal.
Fler artiklar