Nominera doktorander till Levipriset

Nu vänder sig Sveriges Ingenjörer till landets lärosäten för att få nomineringar till årets Levipris. Idén med priset är att stimulera utbildningen i arbetsmiljö för teknologer.

Nu vänder sig Sveriges Ingenjörer till landets lärosäten för att få nomineringar till årets Levipris. Idén med priset är att stimulera utbildningen i arbetsmiljö för teknologer.

Ingenjörer arbetar med teknikutveckling och ofta som chefer. Därför är det viktigt att blivande ingenjörer får bra utbildning i arbetsmiljöfrågor. Sveriges Ingenjörer utser därför varje år Levipriset till en doktorand inom arbetsmiljöområdet.

– Vi tror att doktorander ofta har nya idéer om hur man utvecklar utbildningen for ingenjörer i arbetsmiljö, säger Magnus Skagerfält, handläggare av Levipriset på Sveriges Ingenjörer.

Nomineringar till Levipriset ska skickas till Sveriges Ingenjörer senast den 31 maj. Därefter får alla nominerade uppgiften att spela in en film på en minut där de presenterar sin idé. Alla filmer kommer att publiceras på förbundets webbplats. En särskild kommitté tittar sedan på filmerna och väljer ut tre bidrag som går vidare till en idépresentation i oktober. Där ska de tre doktoranderna under tre minuter presentera sin idé.

Vinnaren mottar 2015 års Levipris i samband med ett seminarium om arbetsmiljö som Sveriges Ingenjörer arrangerar den 4 december. Prissumman är 30 000 kronor.

Magnus Skagerfält hoppas på många nomineringar och säger att Levipriset är en stor möjlighet för högskolorna att höja nivån på arbetsmiljöfrågor i utbildningen av ingenjörer.

– Flera doktorander som har nominerats till priset berättar att deras forskning har blivit uppmärksammad på lärosätet och att de genom nomineringen har fått möjligheten att utmana sig själva. Vi vet att det finns många doktorander inom arbetsmiljöområdet som har intressanta idéer och vi hoppas få ta del av många av dem, säger han.

Levipriset grundades 2004 och är uppkallat efter den svenska stressforskningens fader, professor emeritus Lennart Levi.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar