Arbetsmiljöverket kan få mer pengar

Regeringen föreslår i sin vårändringsbudget att skjuta till mer pengar till Arbetsmiljöverket, för att förbättra tillsynen och anställa fler inspektörer.Regeringen föreslår i sin vårändringsbudget att skjuta till mer pengar till Arbetsmiljöverket, för att förbättra tillsynen och anställa fler inspektörer.

Från och med juli i år vill regeringen öka Arbetsmiljöverkets anslag med 20 miljoner kronor. Nästa år ska 35 miljoner kronor extra skjutas till och från och med 2017 ska det bli fem miljoner kronor till, om förslaget klubbas igenom. Pengarna ska finansiera förbättrad tillsyn inom arbetsmiljöområdet och att fler inspektörer anställs.

I budgetförslaget ingår också en ökning av det statliga bidraget till regionala skyddsombud med nio miljoner kronor från och med juli i år och ska öka med en miljon kronor från och med 2016.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar