Så ökade lönerna förra året

Löneutveckling_beskurenLönerna i kommun och landsting ökade mer förra året än lönerna i näringslivet, visar nya uppgifter från Medlingsinstitutet.Lönerna i kommun och landsting ökade mer förra året än lönerna i näringslivet, visar nya uppgifter från Medlingsinstitutet.

Kommunlönerna ökade med 2,8 procent förra året och lönerna i landstingen ökade med 2,5 procent, att jämföra med 2,3 procent i det privata näringslivet. Detta enligt Medlingsinstitutets bearbetning av konjunkturlönestatistiken.

För de privatanställda tjänstemännen var löneökningen 2,5 procent förra året, något högre jämfört med siffran för hela ekonomin, som landade på 2,4 procent. För arbetare i privat sektor blev löneökningarna 1,8 procent.

Medlingsinstitutet uppger att statistiken blir definitiv först efter 12 månader, men att ”systematiken i tidigare revideringar tyder på att tyder på att den definitiva löneökningstakten år 2015 för hela ekonomin kommer att stanna på mellan 2,4 och 2,5 procent.”

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar