”Högre i tak i styrelsen än i tidigare”

Ulrika Lindstrand. Pressbild

Ulrika Lindstrand. Pressbild

Förbundsordförande Ulrika Lindstrand svarar på Ingenjörens frågor om styrelsearbetet och det ifrågasatta vd-avtalet.

Ulrika Lindstrand. Pressbild

Ulrika Lindstrand. Pressbild

Förbundsordförande Ulrika Lindstrand svarar på Ingenjörens frågor om styrelsearbetet och det ifrågasatta vd-avtalet.

Är det högt i tak i styrelsen?
– Jag upplever att det är högre i tak än i tidigare styrelser. Samtidigt vill vi att det som sägs i styrelsen stannar där just för att vi ska kunna känna oss fria att ha olika åsikter. Vi är ju tillsatta för att ha olika perspektiv det ger bredd och styrka till styrelsen.

Läs mer

Läs huvudartikeln: Generöst vd-avtal skakar styrelsen

Varför har det här läckt just nu?
– Det vet jag inte, jag undrar också.

Vad tycker du om vd-avtalet?
– Det skrevs 2002 och det har hänt mycket på de 15 åren. I dag rekommenderar vi till exempel avgångsvederlag på 18–24 månader för vd:ar vilket var såg annorlunda ut för bara några år sedan. Vd omfattas inte av Las vilket gör att vd-avtal är annorlunda.

Kommer ni försöka omförhandla det nu?
– Jag inledde i februari samtal med Richard (Malmborg, förbundsdirektör reds.anm). Vi ska försöka se över det inom ramen för vad som är möjligt. Det finns ett förslag som ska behandlas av styrelsen.

Vad betyder det här för styrelsearbetet?
– Vi har en mycket ambitiös styrelse som vill vara nära verksamheten och har många idéer. Sedan har vi litet olika tankar om hur den processen ska gå till och vad som ska förändras.

Har du förtroende för förbundets ledning?
– Ja, absolut.

Jenny Grensman

1 kommentar

  • Lennart Jonsson

    Ditt/ert arbete är mkt välkommet! Som heltids lokal förtroendevald får man mkt lite stöd från förbundet centralt. Vi har flera gånger begärt att få delta i tex ombudsmannaträffar, men inte fått gehör. Trots att vi utför samma jobb i princip…
    Dessutom är frågan om arbetsmiljön alldeles för lågt prioriterad i praktiken.
    Idag finns tex bara 4 personer i hela landet på varder 40% som tillgängliga regionala skyddsombud i endast 4 av landets 21 län…och endast med mandat inom privat tjänstesektor. Och då delas vi även av Jusek, Civilekonomerna och Naturvetarna i vår roll.
    Tycker förbundet borde satsa på åtminstone 5 heltids regionala skyddsombud som kunde täcka in hela landet och alla sektorer av arbetslivet!!

    05 maj 2017

Lämna en kommentar

Senaste nytt