Ingenjörerna i Jönköping ställer politikerna mot väggen

Motorväg vid Vättern
Vägar och annan infrastruktur är en av frågorna som kommer upp i debatten om ingenjörernas jobbförutsättningar. Foto: Magnus Fyhr/ Mostphotos

Vad gör politikerna för kompetensförsörjning och för att ingenjörernas arbetsmarknad ska bli så bra som möjligt lokalt? Det vill Sveriges Ingenjörer i distrikt Jönköping få svar på. Nu på onsdag, 22 augusti, ordnar de en paneldebatt med lokala politiker.

Det finns en nedåtgående trend i region Jönköping vad gäller både företagsklimat och tillgång till kompetens. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning bland företag. Det här påverkar förutsättningarna för ingenjörernas arbetsmarknad och därför vill Sveriges Ingenjörers distrikt i Jönköping lyfta frågan.

– Vi vill få upp den på bordet. Frågan skulle kunna ta mer utrymme i regionen. Nu är det inte jättemycket om företagande och kompetensfrågor, konstaterar Mikael Lundqvist, ordförande för Sveriges Ingenjörer i distriktet.

Info om debatten

Läs mer om tid och plats för debatten här.

Under debatten kommer man också att ta upp frågor om infrastruktur – föreutsättningarna för att ta sig till jobbet – och tillgången till bostäder.

Sex partier kommer att delta: Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Centern, Liberalerna, Socialdemokraterna och Moderaterna. Sveriges Ingenjörer ordnar debatten tillsammans med Forum Förnyelse vid Jönköpings universitet.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

Ingenjören Kateryna Mariushkina i Göteborg är en av de volontärer som engagerat sig i arbetet för Ukraina. ”Det som händer i Ukraina finns hela tiden i bakhuvudet” berättar hon.
Fler artiklar