Ingenjörspodden laddar för en ny säsong

Rickard Levin och Jenny Rosenbaum

Fler externa gäster och nya infallsvinklar på klassiker som högaktuella LAS. Det är en del av vad Ingenjörspodden kommer att syssla med under den kommande hösten.

Nu går Ingenjörspodden in i säsong två. Avsnitten kommer att släppas varannan vecka. Podden kommer även fortsättningsvis att hålla sig till samma korta format, med avsnitt som är cirka 20 minuter långa.

Programledarna är Jenny Rosenbaum och Rickard Levin, som båda är ombudsmän på Sveriges Ingenjörer. Ämnena varierar från avsnitt till avsnitt men för Jenny finns det en röd tråd.

– Min hjärtefråga är att man ska prata om arbetsrätt på ett relativt enkelt sätt, så att gemene man förstår, säger Jenny Rosenbaum.

Juridiken och arbetsrätten kan vara svår att förstå sig på. Att inte krångla till det för mycket är enligt Jenny väldigt viktigt eftersom podden inte bara vänder sig till förtroendevalda utan även medlemmar och andra som är intresserade.

Poddenavsnittens innehåll bygger på frågor som medlemmarna har ställt.

– Det som är roligt med en podd är att man kan känna av vad som fungerar och inte fungerar och att man kan anpassa det med tiden, säger Jenny.

Enligt henne är just formatets flexibilitet en av de största fördelarna.

– Det roliga med poddformatet är att det är lyssnarna som styr. Om lyssnarna vill att vi ska prata om ett visst ämne och vi känner att det ämnet fungerar i ett avsnitt, då kan man ändra sig och göra det istället. Eller om de säger att de bara vill ha gäster, då får man kanske göra om konceptet. Vi är väldigt öppna för förslag och man måste utvärdera hela tiden för att se vad som fungerar. Det är ett levande format.

Vårens mest lyssnade avsnitt handlade om GDPR. Höstens första avsnitt av Ingenjörspodden kommer att heta ”Myter och sanningar om LAS” och finnas tillgängligt den 30 augusti.

Alla avsnitt av Ingenjörspodden hittar du som medlem på Sveriges Ingenjörers Play, logga in för att ta del av avsnitten.

David Boda

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar