Nu är Ingenjörsfullmäktige 2018 igång

Ordförande Ulrika Lindstrand öppnade Sveriges Ingenjörers fullmäktige 2018.

Bättre löneutveckling och mer tid och resurser för kompetensutveckling. Det är två prioriterade områden som ordförande Ulrika Lindstrand valde att prata om när hon öppnade årets Ingenjörsfullmäktige.

På söndagen startade Sveriges Ingenjörers fullmäktige på Djurö utanför Stockholm. Valet till fullmäktige tidigare i år innebär att  38 procent av ledamöterna är nya. Dessutom består fullmäktige av 14 teknologer som är valda av teknologer. Läs mer om valresultatet här.

Ulrika Lindstrand, förbundsordförande, pratade i sitt öppningstal bland annat om viktiga områden som förbundet kommer att ha fortsatt fokus på nästa år. De är behovet av kompetensutveckling för ingenjörer, arbetsmiljön som präglas av stress men framför allt om ingenjörernas allt svagare löneutveckling.

– Det är hög tid att företagen börjar värdera ingenjörernas insatser. Det är deras deras prestationer ligger bakom de ekonomiska framgångarna och nu är det dags att ingenjörerna också får ta del av dem, sa Ulrika Lindstrand.

Fullmäktige fick också lyssna på förhandlingschefen Camilla Frankelius som berättade om förbundets nya lönestrategi. Den ska på sikt radera det växande lönegapet mellan ingenjörer och andra yrkesgrupper

Under söndagen presenterades också en budget för 2019 utan förslag på höjning av medlemsavgiften. Dessutom fick fullmäktige korta presentationer av alla som är nominerade till en plats i förbundsstyrelsen.

Under måndagen kommer samtliga 40 motioner att diskuteras i utskott som tar fram förslag till beslut. Dessutom ska och den arbetsgrupp som sedan ett år tillbaka arbetar med en demokratiutredning berätta om arbetet och arrangera workshops för att få synpunkter från ledamöterna i fullmäktige. Om ett år ska arbetsgruppen presentera förslag på hur förbundet ska styras i framtiden.

Alla beslut kommer att tas av fullmäktige under tisdagen då ledamöterna åter är samlade i plenum.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar