Ser du

Tvåspråkighet kan trimma hjärnan

Bild: Allan Ajifo/aboutmodafinil.com/Flickr/Creative commons

Bild: Allan Ajifo/aboutmodafinil.com/Flickr/Creative commons

2014-11-20 Talar du flera språk? Grattis! Forskning tyder på att du kan bearbeta information lättare och mer effektivt än de som kan ett språk.

Ingenjörer prisas för u-rullstol

Årets Lilla Polhempristagare har tagit fram en rullstol för semiurbana miljöer.

Årets Lilla Polhempristagare har tagit fram en rullstol för semiurbana miljöer.

2014-11-10 Årets Lilla Polhemspristagare har skapat en rullstol som ska underlätta för människor i semiurbana miljöer att vara mer självständiga.

Småföretag ser stora tillväxthinder

2014-10-28 Svenska småföretag vill växa, men de lite större småföretagen, med 10–49 anställda, är också de som ser flest hinder för tillväxt. Det visar Tillväxtverkets enkätundersökning Företagens villkor och verklighet 2014.

autogiro

KTH-doktorand får årets Levipris

Helena Tobiasson. Foto: Maria Malmquist

Helena Tobiasson. Foto: Maria Malmquist

2014-10-23 Helena Tobiasson, doktorand vid KTH:s designfakultet, får årets Levipris för sitt arbete med att förbättra arbetsmiljöutbildningen för teknologer.

Försäkring räddar doktorander?

2014-10-22 Det nya omställningsavtalet för statligt anställda innebär väsentliga försämringar för doktorander. Ändå skrev Saco-S på. För Sveriges Ingenjörer avgjorde inkomstförsäkringen.

Två av tre småföretag oorganiserade

2014-10-17 Det är vanligt att mindre företag saknar kollektivavtal och ännu vanligare att de står utanför arbetsgivarorganisationerna, enligt en ny studie.

Digital kompetens behöver höjas

2014-10-13 Skolorna i Europa måste höja sin digitala kompetens. De måste bli bättre på att lära ut komplext tänkande och se till att elever är med och utformar sin utbildning, enligt en ny EU-rapport.

Billig solel förändrar energipolitiken

2014-10-10 Den allt billigare solenergin förändrar förutsättningarna för energipolitiken. Enligt Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg, kan det gynna en mer kraftfull klimatpolitik.

Magasinet

ingen1404_210px
Nummer 4 är ute nu! Klicka på omslaget och läs. Det finns också att ladda ner som pdf, genom www.Qiozk.se eller att köpa i Pressbyrån. Äldre nummer hittar du under Magsinet/Arkiv i toppmenyn.

Speakers’ Corner

Debatt: Sätt stopp för ökande sjuktal!

Efter flera år av minskande sjuktal har kurvan vänt uppåt igen. Tendensen måste brytas, annars kommer Sverige återigen bli ett av världens sjukaste länder, skriver Tomas Ekelius, vd för Arbetslivsresurs, på Speakers Corner.

Debatt: Why should oil ever burn?

Vi har fått en sång från Per Ribbing som alla kan sjunga med i.

Debatt: ”Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle”

Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle, oavsett hur många akademiker vi har, skriver Johan Kjellgren, fackligt förtroendevald inom SACO-S, på Speakers’ Corner efter Sacos artikel på DN Debatt.

Lediga Jobb


Produktionschef
Envirotainer AB, Stockholm

VD –
Marknadsorienterad ledare
ELASTO Sweden AB, Åmål

Bygglovsingenjör
Norrköping Kommun


Prosjektleder næringsbygg

Bygg Engineering AS 

Mentorsprogram för ingenjörschefer
chefsnyheter