Topbanner

Arbetsmiljö mer än ett sidospår

2014-08-29 Leviprisnominerade Anna Williamsson vill att arbetsmiljö blir en naturlig fråga för ingenjörer och inte bara ett sidospår under utbildningen.

Framtidens teknik är här

2014-08-28 Att få upp en patients vitala värden direkt i glasögonen, kommunicera med någon som inte kan prata eller röra sig alls, eller skapa individanpassade proteser med hjälp av 3D-teknik är inte längre science fiction. Framtiden är redan här.

Digitala kroppar växer fram

2014-08-26 Är digitala kroppar och andra avancerade datormodeller forskningens naturliga nästa steg?

Sweco

Nya prylar löser inte brist på rörelse

Helena Tobiasson vid KTH är en av de nominerade till Levipriset i år. Foto: Maria Malmquist

Helena Tobiasson vid KTH är en av de nominerade till Levipriset i år. Foto: Maria Malmquist

2014-08-22 Att flytta skrivaren lite längre bort, gå på band framför skrivbordet eller ha ett höj- och sänkbart bord är kanske inte bästa sättet att göra något åt stillasittande på jobbet, enligt Leviprisnominerade Helena Tobiasson.

Fem minuter för bättre arbetsmiljö

2014-08-15 Det ska inte behöva ta mer än fem minuter för en chef att sätta sig in i vad som är viktigast att ta tag i för en bättre arbetsmiljö. Det menar Leviprisnominerade Karin Villaume.

Bättre ergonomi med svenskt program

2014-08-12 Leviprisnominerade Erik Brolin utvecklar en programvara för ingenjörer som ska hjälpa dem att utforma mer ergonomiska arbetsplatser.

De kan få Levipriset 2014

2014-06-27 Nu står det klart vilka som har chansen att få årets Levipris.

Den svenska modellen måste värnas

2014-06-23 Nedmonteringen av den nordiska modellen i valfrihetens och nyliberalismens namn har ändrat förutsättningarna på svensk arbetsmarknad i grunden. Nu växer kritiken och oron för att jämvikten mellan produktivitet och välfärd kan ha gått förlorad.

Magasinet

omslagstor
Nummer 3 är ute nu! Klicka på omslaget och läs. Det finns också att ladda ner som pdf, genom www.Qiozk.se eller att köpa i Pressbyrån. Äldre nummer hittar du under Magsinet/Arkiv i toppmenyn.

Speakers’ Corner

Debatt: ”Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle”

Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle, oavsett hur många akademiker vi har, skriver Johan Kjellgren, fackligt förtroendevald inom SACO-S, på Speakers’ Corner efter Sacos artikel på DN Debatt.

”Sifferlöst riskerar öka otydlighet”

Knäckfrågan är om löneutrymmet skall bestämmas i ett centralt avtal eller summeras efter lönerevisionen, skriver några fackligt förtroendevalda.

”Lika lön för lika arbete”

KTH:s nya beslut om ersättningsnivåer för stipendiater visar på godtycklighet och drabbar många individer ekonomiskt. Det skriver representanter för den lokala Saco-föreningen på Speakers’ Corner.

Lediga Jobb


Byggnadsinsp/Bygglovshandläggare
Kiruna kommun

Teknisk specialist HVAC
Astra Zenica, Södertälje


Product Development Engineer
AB Sandvik Coromant

Projektledare
Sweco, Västernorrland

Chef inom FoU
AB Sandvik Coromant

Talangfull Provningsingenjör

Faiveley Transport, Landskrona

Teknisk Projektledare
CAB Group AB

Driftingenjör
Växjö Kommun

Hitta drömjobbet
konferens