Saab närmare köp av Kockums

2014-04-14 Saab AB har skrivit på en avsiktsförklaring om att köpa Kockums av tyska Thyssen Krupp.

Sämre tider inte alltid dåligt

2014-04-11 Akademiker som kommer ut på arbetsmarknaden under en recession verkar vara nöjdare med sina jobb än andra, enligt en amerikansk studie.

Innovation kräver långsiktighet

2014-04-10 Svenska företag behöver innovation och långsiktighet för att fortsätta att vara lönsamma. Samtidigt kräver kapitalmarknaden snabb vinstutdelning. Hur går det till?

Akademikerforsakring

Fler banbrytande innovationer förr

2014-04-09 De svenska innovationerna var i högre utsträckning världsnyheter för drygt 30 år sedan jämfört med på 00-talet. De var också fler, visar en ny avhandling.

”Utbildning ses som mirakelkuren”

2014-04-03 Lägger vi för stor vikt vid tanken att högre utbildning är nyckeln till våra länders tillväxt? Ja, menar den brittiska professorn Alison Wolf.

Scaniafacken säkrar inflytandet

2014-04-02 Fackligt veto mot nedläggningar och jobbflytt, Rätt att förhandla bonus till anställda och medverkan i de forum där företagets framtid diskuteras. Facken på Scania har säkrat upp framtiden i den händelse Volkswagen tar över.

Forskning+näringsliv=sant?

2014-03-31 Samhället har mycket att vinna på att lärosäten och näringsliv samarbetar mer, menade deltagarna vid ett seminarium om den nya rapporten ”Principer för kvalitet i samverkan”.

Jättesatsning på solceller i Danmark

2014-03-31 Ett privat danskt solcellsprojekt där allmänheten kan köpa in sig överstiger allt vad politikerna har planerat i form av bidrag och kapacitet.

Magasinet

Omslag1-14_210px
Nummer 1 är ute nu! Klicka på omslaget och läs. Det finns också att ladda ner som pdf, genom www.Qiozk.se eller att köpa i Pressbyrån. Äldre nummer hittar du under Magsinet/Arkiv i toppmenyn.

Speakers’ Corner

”Lika lön för lika arbete”

KTH:s nya beslut om ersättningsnivåer för stipendiater visar på godtycklighet och drabbar många individer ekonomiskt. Det skriver representanter för den lokala Saco-föreningen på Speakers’ Corner.

Frisk av jobbet?

Lennart Levi, den svenska stressforskningens grundare, skriver på Speakers’ Corner om det goda arbetet och hur vi kan bryta utvecklingen med ökad psykisk ohälsa i allt större grupper.

Patentkrav på svenska inte längre juridiskt bindande

Lediga Jobb


Produktionstekniker Pressverktyg
Sandvik Coromant AB

R&D Logistics Flow Manager
Sandvik Coromant AB

Research and Development Manager
Sandvik Coromant AB

CNC-tekniker inom R&D
Sandvik Coromant AB

R&D Manager for Slot Milling
Sandvik Coromant AB

Konsulter till Infotiv
Infotiv AB, Västerås

Lead Engineers
Plastal AB


Projektledare Exploatering
Upplands-Bro kommun

Elnätschef
Alvesta Energi

FUMbanner
Polhemsajten