Topbanner

Uppsägningar väntar på Ericsson

2014-09-18 Ericssons ska avveckla sin modemverksamhet, ett beslut som berör nästan 700 anställda i Sverige.

Nytt ”Wikipedia” om arbetsmiljö

2014-09-04 Europeiska arbetsmiljöbyrån lanserar ett uppslagsverk på nätet för underlätta kunskapsutbytet på arbetsmiljöområdet.

Ny kärnkraft möjlig men inte billig

2014-09-02 Hur klarar sig industrin när de gamla svenska kärnkraftverken måste avvecklas? I fredags höll SNS ett seminarium kring den ständiga frågan. Slutsatserna blev ungefär att frågan är oerhört viktig, att inga lösningar är perfekta men att det dröjer tio år innan vi måste ta till nödlösningar.

STF ingenjoren

Arbetsmiljö mer än ett sidospår

2014-08-29 Leviprisnominerade Anna Williamsson vill att arbetsmiljö blir en naturlig fråga för ingenjörer och inte bara ett sidospår under utbildningen.

Framtidens teknik är här

2014-08-28 Att få upp en patients vitala värden direkt i glasögonen, kommunicera med någon som inte kan prata eller röra sig alls, eller skapa individanpassade proteser med hjälp av 3D-teknik är inte längre science fiction. Framtiden är redan här.

Digitala kroppar växer fram

2014-08-26 Är digitala kroppar och andra avancerade datormodeller forskningens naturliga nästa steg?

Nya prylar löser inte brist på rörelse

Helena Tobiasson vid KTH är en av de nominerade till Levipriset i år. Foto: Maria Malmquist

Helena Tobiasson vid KTH är en av de nominerade till Levipriset i år. Foto: Maria Malmquist

2014-08-22 Att flytta skrivaren lite längre bort, gå på band framför skrivbordet eller ha ett höj- och sänkbart bord är kanske inte bästa sättet att göra något åt stillasittande på jobbet, enligt Leviprisnominerade Helena Tobiasson.

Fem minuter för bättre arbetsmiljö

2014-08-15 Det ska inte behöva ta mer än fem minuter för en chef att sätta sig in i vad som är viktigast att ta tag i för en bättre arbetsmiljö. Det menar Leviprisnominerade Karin Villaume.

Magasinet

omslagstor
Nummer 3 är ute nu! Klicka på omslaget och läs. Det finns också att ladda ner som pdf, genom www.Qiozk.se eller att köpa i Pressbyrån. Äldre nummer hittar du under Magsinet/Arkiv i toppmenyn.

Speakers’ Corner

Debatt: ”Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle”

Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle, oavsett hur många akademiker vi har, skriver Johan Kjellgren, fackligt förtroendevald inom SACO-S, på Speakers’ Corner efter Sacos artikel på DN Debatt.

”Sifferlöst riskerar öka otydlighet”

Knäckfrågan är om löneutrymmet skall bestämmas i ett centralt avtal eller summeras efter lönerevisionen, skriver några fackligt förtroendevalda.

”Lika lön för lika arbete”

KTH:s nya beslut om ersättningsnivåer för stipendiater visar på godtycklighet och drabbar många individer ekonomiskt. Det skriver representanter för den lokala Saco-föreningen på Speakers’ Corner.

Lediga Jobb


Quality specialist
Husqvarna, Huskvarna

Utvecklingsingenjör
Kärcher Belos, Tranås

Projektör/Handläggare
Grontmij

Uppdragsledare/Teknikansv.
Grontmij

Uppdragsledare till Stockholm
Pöyry Sweden

Gruppchef Mek Verkstäder
AstraZeneca Södertälje

Gatuingenjör
Skövde Kommun

Teknisk specialist HVAC
Astra Zeneca, Södertälje

Talangfull Provningsingenjör
Faiveley Transport, Landskrona

STF ingenjoren
stipendier