De kan få Levipriset 2014

2014-06-27 Nu står det klart vilka som har chansen att få årets Levipris.

Den svenska modellen måste värnas

2014-06-23 Nedmonteringen av den nordiska modellen i valfrihetens och nyliberalismens namn har ändrat förutsättningarna på svensk arbetsmarknad i grunden. Nu växer kritiken och oron för att jämvikten mellan produktivitet och välfärd kan ha gått förlorad.

Liten telefon får stor uppmärksamhet

2014-05-27 När Mats Horn insåg hur viktigt det är för många föräldrarna att ha koll på sina barn när det är ute och leker, fick han en idé till en annorlunda mobiltelefon.

Inget nytt bud på Astra Zeneca

2014-05-27 Läkemedelsjätten Pfizer höll fast vid sitt beslut att inte lägga något nytt bud på Astra Zeneca efter det fjärde budet. Nu läggs affären på is, åtminstone ett tag.

Hög tid att tänka bortom BNP

2014-05-26 Grön tillväxt är ingen framtidsväg för samhällen som redan ligger så högt på konsumtionsskalan och utnyttjandet av jordens resurser som Sverige. Det menade flera forskare när framtidsscenarier för att möta sjunkande tillväxt och klimathot diskuterades på KTH.

Forskningsanslagen styr högskolan

2014-05-23 Mer fokus på undervisningen, öppnare och mer extern rekrytering och tydligare ledaruppdrag skulle göra svenska universitet mer attraktiva i den globala konkurrensen enligt en rapport. Men högskolorna slår delvis ifrån sig.

Lööf inte lugnad av Pfizer-besked

2014-05-20 Det är för tidigt att låta sig lugnas av Pfizers besked om Astra Zeneca, säger näringsminister Annie Lööf.

Forskning kan ge ”smartare” regioner

2014-05-20 Det är genom att vara ”smarta” som regioner kan bli konkurrenskraftigare och växa. Vad innebär då det? Jo, att utgå från sina egna styrkor, men också att satsa på både offentlig och privat forskning, menar Sveriges Ingenjörer.

Magasinet

omslagstor
Nummer 3 är ute nu! Klicka på omslaget och läs. Det finns också att ladda ner som pdf, genom www.Qiozk.se eller att köpa i Pressbyrån. Äldre nummer hittar du under Magsinet/Arkiv i toppmenyn.

Speakers’ Corner

Debatt: ”Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle”

Ökade inkomstskillnader leder inte till ett bättre samhälle, oavsett hur många akademiker vi har, skriver Johan Kjellgren, fackligt förtroendevald inom SACO-S, på Speakers’ Corner efter Sacos artikel på DN Debatt.

”Sifferlöst riskerar öka otydlighet”

Knäckfrågan är om löneutrymmet skall bestämmas i ett centralt avtal eller summeras efter lönerevisionen, skriver några fackligt förtroendevalda.

”Lika lön för lika arbete”

KTH:s nya beslut om ersättningsnivåer för stipendiater visar på godtycklighet och drabbar många individer ekonomiskt. Det skriver representanter för den lokala Saco-föreningen på Speakers’ Corner.

Lediga Jobb


Projektledare - Logiwaste

Stockholm

Energiingenjör

Swedavia

Civilingenjör, Eng. Management
Solvina, Västra Frölunda

VA-projektör och VA-Utredare

Sweco, Jönköping

SSAB, Wear specialist
Oxelösund

Ingeniører Inspecta AS
Norge

Erfaren Byggnadsinspektör
Solna Stad

pridesajt