Volvo i Umeå anställer

Volvo Lastvagnar i Umeå anställer 240 personer. Många av dem som nu anställs är tidigare anställda som fick gå för ungefär ett halvår sedan. De flesta är metallarbetare, men några ingenjörer kommer sannolikt också att anställas. Volvo Lastvagnar i Umeå anställer 240 personer. Många av dem som nu anställs är tidigare anställda som fick gå för ungefär ett halvår sedan. De flesta är metallarbetare, men några ingenjörer kommer sannolikt också att anställas.

– Nu behöver vi folk hela tiden, säger Steve Lindeberg, akademikerklubbens ordförande på Volvo Lastvagnar i Umeå. Den senaste månaden har vi anställt en del ingenjörer. Vi måste vara redo för tillverkning av de nya produkterna.

De som anställs nu kommer dock inte till några fasta tjänster, de är tidsbegränsade till september. Men Steve Lindeberg påpekar att de jobb som de ska göra knappast kommer att vara klara då, och att de med hyfsad sannolikhet borde få förlängt.

– Jag hoppas att det inte bara är tillfälligt. Det har ju vänt upp från väldigt låga nivåer och har känts stadigt nu i ett par månader, säger Steve Lindeberg som är mycket glad att återse några av de tidigare arbetskamraterna.

I Umeå tillverkas kompletta lastbilshytter, med all utrustning färdigmonterad.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

Ingenjören Kateryna Mariushkina i Göteborg är en av de volontärer som engagerat sig i arbetet för Ukraina. ”Det som händer i Ukraina finns hela tiden i bakhuvudet” berättar hon.
Fler artiklar