Akademiker ger Posten högt betyg

Trots neddragningar och integreringsprocessen med danska posten trivs akademikerna på Posten. Lönen är de dock mindre nöjda med.
Trots neddragningar och integreringsprocessen med den danska posten trivs  akademikerna på Posten. Lönen är de dock mindre nöjda med.

De 466 medlemmar som har besvarat Saco-Postens årliga enkät ger ledningen högt betyg både vad gäller hur deras arbete uppskattas av chefen, företagets ledning i stort och de tycker också att företaget har en bra personalpolitik. De är också nöjda med hur  akademikerfacket Saco-Posten företräder sina medlemmar och med informationen de får från facket.
72 procent av de svarande anser att deras kompetens tas till vara men bara 39 procent tycker att de har rätt lön i förhållande till hur de sköter sitt jobb. Lika stor andel anser inte att Posten satsar tillräckligt på personalens vidaretutbildning.
– Sett till de förändringar som sker vår omvärld är kompetensutveckling avgörande , kommenterar Saco-Postens ordförande Björn Nyström. Den kommande avtalsrörelsen och utfallet av den kommer att ge tydlig signal om Posten vill satsa på medarbetare med kunskap, ansvar och utbildning.

Saco-Posten har cirka 1420 medlemmar.

JG

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

Ingenjören Kateryna Mariushkina i Göteborg är en av de volontärer som engagerat sig i arbetet för Ukraina. ”Det som händer i Ukraina finns hela tiden i bakhuvudet” berättar hon.
Fler artiklar