Volvo svarar: Vi arbetar med arbetsmiljön

Krisen för AB Volvo satte  sina spår i arbetsmiljön. Företaget är medvetet om problemen och hoppas att ett bättre konjunkturläge ska slå igenom även i arbetsmiljön.Krisen för AB Volvo satte  sina spår i arbetsmiljön. Företaget är medvetet om problemen och hoppas att ett bättre konjunkturläge ska slå igenom även i arbetsmiljön.

Ingenjörens enkät om arbetsmiljön på Volvo 2008-2010 visade att många anställda tyckte att läget hade försämrats och att de kände sig pressade och oroliga.

Mårten Wikforss, pressansvarig inom koncernen, menar att läget har varit exeptionellt.

– Inte sedan 1927 har vi sett någon liknande kris och det har naturligtvis satt sina spår. För oss är det heller inte över, säger han. Visserligen tycks det ha vänt men nu är vi väl snarare i ett vanligt lågkonjunktursläge.

Volvo har under åren alltid betonat värdet av medarbetare som mår bra och företaget har deltagit i projekt som Framgångsrika Friska Företag. Mårten Wikforss menar att medarbetarnas hälsa och arbetsmiljön fortfarande är prioriterade frågor.

– Det är i första hand våra chefer som ska vara uppmärksamma på hur medarbetarna mår och arbeta med de frågorna.

Under det senaste året har företaget kommit med förslag som skulle öka flexibiliteten vad gäller bland annat förläggningen av arbetstid med mera. Hur stämmer det med ambitionen att ha medarbetarnas hälsa i fokus?

– Vi arbetar på en global marknad och hela samhället är numer ”öppet dygnet runt”, säger Mårten Wikforss. Vi behöver också anpassa oss till det men vi försöker alltid se vad som fungerar för olika individer.

JG

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar