Var femte har arbetsrelaterade besvär

Många svenskar mår dåligt av sina jobb. Runt 870 000 personer har under det senaste året lidit av besvär orsakade av jobbet. Det visar en undersökning av Arbetsmiljöverket.Många svenskar mår dåligt av sina jobb. Runt 870 000 personer har under det senaste året lidit av besvär orsakade av jobbet. Det visar en undersökning av Arbetsmiljöverket.

Undersökningen Arbetsorsakade besvär 2010 bygger på knappt 19 000 intervjuer med yrkesverksamma personer i Sverige. Tjugo procent av de tillfrågade uppger att de har jobbrelaterade besvär. De främsta orsakerna är fysisk belastning, stress och dåliga psykosociala förhållanden. Arbetare är mer drabbade än tjänstemän och kvinnor är mer drabbade än män. För tjänstemän dominerar besvär från stress och psykisk påfrestning. Besvären har dock minskat sedan 2003, då andelen med arbetsrelaterade besvär låg på nästan 29 procent.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar