Storsatsning på inkubatorer

Biotech i Umeå är en av de utvalda inkubatorerna.

Innovationsbron satsar drygt 50 miljoner kronor per år på 42 inkubatorer runt om i landet. Inkubatorerna ska ge nystartade företag möjligheter att utbyta erfarenheter, få utbildning och tillgång till lokaler. 
Satsningen väntas ge många nya arbetstillfällen.

Innovationsbron satsar drygt 50 miljoner kronor per år på 42 inkubatorer runt om i landet. I inkubatorerna ska nystartade företag få möjligheter att utbyta erfarenheter, få utbildning och tillgång till lokaler. Satsningen väntas ge många nya arbetstillfällen.

Biotech i Umeå är en av de utvalda inkubatorerna. Foto: Biotech.

Innovationsbrons inkubatorprogram BIG Sweden, Business Incubation and Growth Sweden, riktar sig till inkubatorer med små tillväxtföretag.

Inkubatorerna får tillgång till coachning och kvalitetssäkring. 21 av de utvalda inkubatorerna ska dessutom få driftstöd.

– Sverige ligger långt fram när det gäller inkubatorer, säger Mikael Hult, ansvarig för Innovationsbrons inkubationsverksamhet. Vi fick många ansökningar till programmet och vill därför peka på behovet av ytterligare medel för att skapa innovativa företag i Sverige.

Gemensamt för de utvalda inkubatorerna är att de har ett väl fungerande samarbete med högskolor, kommuner och näringsliv.

– De bolag som sedan 2004 har skapats i Sveriges 20 bästa inkubatorer sysselsätter över 3 500 personer och har en sammanlagd årsomsättning på över 2 miljarder kronor. Det ger årligen över 1 miljard till statskassan. Då är vi ändå bara i början av något som kommer att generera betydligt fler företag och arbetstillfällen i Sverige, säger Mikael Hult.

» Hela listan över de inkubatorer som ingår i satsningen

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Så mycket tjänar 41 facktoppar

Så mycket tjänar 41 facktoppar

158 843 kronor i månaden. Så stor är löneskillnaden mellan den fackordförande som tjänade mest och minst förra året. Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand hamnar långt ner på lönelistan i en kartläggning som Altinget har gjort.
Fler artiklar