Oskarhamns akademiker protesterar

I Oskarshamn har företrädarna för Akademikeralliansen skrivit till kommunen och protesterat mot det politiskt fastställda löneutrymmet på 1,5 procent inför årets löneöversyn. Ett missförstånd, menar personalchefen.I Oskarshamn har företrädarna för Akademikeralliansen skrivit till kommunen och protesterat mot det politiskt fastställda löneutrymmet på 1,5 procent inför årets löneöversyn. Ett missförstånd, menar personalchefen.

– Det är inte avtalet eller nivån som sådan vi vänder oss emot, säger Anders Selberg, ordförande för Sveriges Ingenjörer i kommunen. Vi har ett sifferlöst avtal där meningen är att varje medlem ska lönesättas utifrån kompetens och arbetsinsats. Men när det kommer till kritan används den politiskt beslutade procentsatsen som det utrymme våra lönesättande chefer har att fördela. Vi efterlyser analysen utrymmet är baserat på.

Personaldirektör Eva-Carin Öhlin menar att akademikernas reaktion beror på ett missförstånd.

– I kommunens budgetarbete har också utrymmet för löneökningar fatställts, säger hon. Men det betyder bara att varje förvaltning kan räkna med minst 1,5 procents ökning av lönesumman. Vad varje individ kommer att få beror fortfarande helt på arbetsinsatsen och kompetensen.

– Någonstans har vi inte lyckats förstå varandra i år. Kommunstyrelsen kommer att ta upp fackens hemställan men som jag ser det så bygger den på ett missförstånd.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar