Arbetsmiljön intresserar Saco

Debatten om utbrändhet har delvis klingat av men ute i företagen är arbetsmiljöfrågorna viktigare än någonsin. För alla Saco:s skyddsombud kommer  nu en skrift om det viktiga uppdraget.
”Vara skyddsombud” heter den nya skriften som går att skicka efter från Saco.
Debatten om utbrändhet har delvis klingat av men ute i företagen är arbetsmiljöfrågorna viktigare än någonsin. För alla Saco:s skyddsombud kommer nu en skrift om det viktiga uppdraget.
”Vara skyddsombud” heter den nya skriften som går att skicka efter från Saco.

– Jag är väldigt glad att Saco satsar på information till skyddsombuden, säger Magnus Skagerfält, Sveriges Ingenjörer, som tillsammans med representanter för övriga Sacoförbund har varit med och arbetat fram skriften.
– Intresset för arbetsmiljöfrågor ökar och våra medlemmar ser skyddsombud som ett mycket viktigt uppdrag.

Fortfarande är det fler medlemmar i LO- och TCO-förbunden som är skyddsombud ute i företagen men antalet Saco-medlemmar med uppdrag som skyddsombud ökar. Många arbetsplatser har numer också en majoritet tjänstemän vilket gör Saco:s insats än viktigare.
– Både den fysiska arbetsmiljön och den psykosociala miljön är av stor betydelse, säger Magnus Skagerfält. Även om vi litet tycks ha tröttnat på att diskutera stress så är det ett stort problem i arbetslivet för många medlemmar.

Skriften ”Vara skyddsombud” innehåller lagar och regler som styr arbetsmiljöarbetet, information om befogenheter och rättigheter med mera.

Läs mer:
» Läs skriften ”Vara skyddsombud” här

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar