Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Arbetsliv Vanligt visa känslor på arbetsplatsen

Vanligt visa känslor på arbetsplatsen

Majoriteten i undersökningen har gapskrattat med sin chef. Foto: Rich Pedroncelli.
Majoriteten i undersökningen har gapskrattat med sin chef. Foto: Rich Pedroncelli.

Det är vanligt att vara känslosam inför sin chef eller medarbetare på sin arbetsplats visar en undersökning gjord av ManpowerGroup. Vanligast är det inom Marknad, Reklam, Information och PR. 

Majoriteten har gapskrattat med sin chef och hela  41 % har pratat om sina känslor inför sin chef. Nio av tio hävdar att de inte villha en närmare relation med sin överordnade eller medarbetare, en anledning till det kan vara att de redan har den relation de vill ha.

Känslosamheten är vanligast i reklam- och PR-branschen. Manpower påpekar att med de jobben tillkommer många företagsfester, events och fler tillfällen att umgås med sina chefer än i till exempel bygg-, teknik-, och transportbranschen, som enligt undersökningen visar minst känslor inför chefen.

6885 personer har svarat på undersökningen via mail. Manpower samarbetade med Kairos Future och undersökningen skickades ut i april 2011.

Veronika Nerbe

Läs mer:
» Hela undersökningen från Manpower (pdf)

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Se upp så att arbetet inte tar över fritiden

0
Sätt gränser, reflektera och hitta tid för återhämtning. Det är tre bra råd för att hantera stressen i arbetslivet – inte minst när du arbetar hemifrån.

Han har skrivit en spänningsroman om matematik  

0
När ingenjören Martin Ljungqvist läst en bok av Dan Brown och en om matematik fick han idén att skriva en spänningsroman om teknik, matematik och kryptering.

Så tacklar du tristessen

0
Uttråkad på jobbet? Bryt monotonin, skapa aktiviteter att se fram emot och ta dig tid att ringa din kollega för att surra bort en stund. 
Lennart Hedström, TRR

Ingenjörer fick nytt jobb snabbare 2020 än 2019

3
Trots pandemin minskade tiden för uppsagda ingenjörer att få ny sysselsättning 2020, visar trygghetsrådet TRR:s statistik. En förklaring kan vara att vi ändrar attityd när det är kris.   
Lantmäteriet

De får 5 000 kronor till hemmakontoret

3
På Lantmäteriet har alla anställda fått 5000 kronor extra på decemberlönen som de kan använda för att förbättra hemmakontoret.

Alltid redo! Två ingenjörer har valts till Scouternas ordförande

1
När Scouterna nyligen valde ny styrelse blev det två ingenjörer som delar på ordförandeskapet. Läs intervjun med Ida Texell och Viktor Lundqvist.
Äldre och yngre kollega

Ingenjörers arbetslöshet minskar något – men skillnad mellan åldersgrupperna

5
Arbetslösheten för ingenjörer har varit i det närmaste oförändrad på 1,6–1,7 procent hela hösten. Men utvecklingen skiljer sig mellan åldersgrupperna.
Daniel Ek, Spotify

Så mycket tjänar it-topparna – och några andra

0
Ur årets listor över dem som tjänar mest har vi tagit fram dem som har koppling till ingenjörer. Tonvikten ligger på it, men här finns också några andra.

Peter Larsson ska samordna industriprojekt i norr

0
Flera stora företagsetableringar och investeringar pågår och planeras i Norrbotten och Västerbotten. Regeringen har utsett Peter Larsson på Sveriges Ingenjörer att koordinera insatserna.

Så hanterar du gnälliga kollegor

0
Visst är det bra att framföra kritik, men vad gör du om du känner att klagomålen tar över och riskerar att skada verksamheten?

VI REKOMMENDERAR

Hoppjerka eller trotjänare?

Hoppjerka eller trotjänare? Så gör du om nya jobbet inte känns bra

1
Inte nöjd med nya jobbet? Du är inte ensam, men hur ser framtida arbetsgivare på om du endast stannar en kortare tid på din nya arbetsplats?

TOPPLISTA