Testa hur smart du är

Tekniska museet. Foto: Anna Gerdén.

Under helgen anordnar Tekniska museet en klurarhelg tillsammans med genierna från Mensa. Testa din intelligens med Mensas uttagningstest eller låt dig utmanas i IQ-pussel, brädspel och kluriga tester tillsammans med personer som har ett IQ över 130.

Tekniska museet. Foto: Anna Gerdén.

Under helgen anordnar Tekniska museet en klurarhelg tillsammans med genierna från Mensa. Testa din intelligens med Mensas uttagningstest eller låt dig utmanas i IQ-pussel, brädspel och kluriga tester tillsammans med personer som har ett IQ över 130.

Mellan den 9-10 juni är det alltså möjligt att utföra Mensas uttagningstest på Tekniska museet i Stockholm. Testet består av 45 frågor som ska lösas på 20 minuter. Testet kostar 295 kronor att utföra och du måste vara minst 18 år för att få skriva det.

Testet går till så att testtagaren ska välja ut den logiska fortsättningen på ett mönster av symboler. När testet är klart skickas det till en psykolog för rättning. Efter cirka en månad får testtagaren tillbaka svaret med uppgifter om vilket intervall personens IQ ligger inom enligt testet. Om intervallet är högre än 98 procent av befolkningen får testtagaren även ett erbjudande om att gå med i Mensa.

Här hittar ni som är nyfikna på att mäta era IQ Mensas elektroniska provtest.

Lycka till!

Anna Eriksson

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

Ingenjören Kateryna Mariushkina i Göteborg är en av de volontärer som engagerat sig i arbetet för Ukraina. ”Det som händer i Ukraina finns hela tiden i bakhuvudet” berättar hon.
Fler artiklar