Datorn en stor irritationskälla

Du är inte ensam om att ha en strulande jobbdator. Under en normal arbetsvecka har var femte svensk IT-eller teknikproblem varje dag på jobbet

Du är inte ensam om att ha en strulande jobbdator. Under en normal arbetsvecka har var femte svensk IT-eller teknikproblem varje dag på jobbet.

Det är arbetslivspanelen Manpower Work Life som har undersökt svenskarnas relation till teknik på jobbet och resultatet visar att det fortfarande finns mycket som kan förbättras när det gäller datormiljön på svenska arbetsplatser.

6 362 personer svarade i Manpowers undersökning och av dem uppgav 54 procent att det vanligaste teknikproblemet är att program och system är tröga och fungerar långsamt. 31 procent nämner att de har problem med internetuppkoppling eller internetåtkomst, medan 17 procent har problem med telefon eller mobiltelefon.

På frågan hur ofta IT- eller teknikproblem själ tid från arbetet under en normal arbetsvecka svarade 41 procent att de hade problem eller eller flera gånger i veckan och 19 procent att de hade problem varje dag. Minst problem verkar man ha med faxen (2 procent).

I undersökningen ställdes frågan om man anser att man har moderna teknik hemma och på den frågan svarade 52 procent av 80-talisterna ja medan det bland 50-talister och äldre var 27 procent som kunde stoltsera med modern utrustning.

Källa: Manpower Work Life

Anna Eriksson

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar