Tele2 rekryterar genom gratisjobb

Sveriges Ingenjörer med flera fackförbund har kallat Tele2 till förhandling med anledning av företagets kampanj där unga akademiker ska sälja abonnemang i åtta timmar mot chansen att vinna 300 000 kronor eller en anställnigsintervju. En vinnare får pengarna, tusentals kommer att jobba gratis.

Sveriges Ingenjörer med flera fackförbund har kallat Tele2 till förhandling med anledning av företagets kampanj där unga akademiker ska sälja abonnemang i åtta timmar mot chansen att vinna 300 000 kronor eller en anställnigsintervju. En vinnare får pengarna, tusentals kommer att jobba gratis.

Tele 2 Student Challenge är ett samarbete mellan Tele2 och Mecenat och har pågått sedan slutet av augusti. Sista dag är den 26 oktober och enligt sajten http://studentchallenge.tele2.se/start/ är 3500 anmälda. Varje deltagare får en säljsida och får poäng utifrån hur många abonnemang han/hon lyckas sälja. En annan uppgift är att sprida sin säljsida i de sociala nätverk man är med i och göra bra reklam för Tele2.

Enligt spelreglerna frånsäger sig varje deltagare rätten till ersättning för jobbet och det är endast en vinnare som får 300 000 kronor. Nio andra finalister får komma på anställningsintervju.

Jenny Grensman

 

2 kommentarer

  • LRA

    Jag tycker mest synd om de som gått och tecknat avtal med Tele2 för det är väldigt svårt att byta operatör – om nästan omöjligt – när man ångrar sitt val av operatör.

    11 december 2012
  • Sebbe

    Vinnaren måste vara medveten om att hen skall betala inkomstskatt på vinsten 309 000 kronor. Det är inte spelskatt då vinsten är följden av en prestation, inte slumpen. Likaså måste Tele2 betala LKP mm på vinsten. Största vinnaren blir kanske stat och kommun trots allt, det blir i runda slängar 250 000 till det offentliga och sådär 200 000 kvar till vinnaren.

    01 november 2012

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar