Medlemmar får lägre bolåneränta

Saco och SEB har kommit överens om rabatterat bolån för medlemmar i de olika Sacoförbunden. Som medlem i Sveriges Ingenjörer skulle du i dagsläget få en ränta på 2,49 procent. Efter individuell förhandling kan den bli ännu lägre.

Saco och SEB har kommit överens om rabatter på bolån för medlemmar i de olika Sacoförbunden. Som medlem i Sveriges Ingenjörer skulle du i dagsläget få en ränta på 2,49 procent. Efter individuell förhandling kan den bli ännu lägre.

SEB erbjuder alla som är medlemmar i ett Sacoförbund rabatt på bolåneräntan. Räntan blir upplåningsräntan plus 0,9 procentenheter. Det skulle i dag ge 2,49 procents ränta. Det blir alltså en rabatt på en halv procentenhet jämfört med listräntan på 3,0 procent för ett lån med tre månaders bindningstid. Om du förhandlar kan du få ner räntan ännu mer.

SEB har ett antal krav på den som lånar. De främsta är:

1. Belåningsgraden får vara högst 85 procent.
2. Du – och eventuell partner – gör SEB till huvudbank. Det innebär att familjen samlar all sin vardagsekonomi med lönekonton, betalflöden och annat hos SEB.
3. Lånebeloppet får max vara fem gånger låntagarens bruttoinkomst.

Avtalet mellan Saco och SEB är ett ramavtal som gäller från och med den tredje april. Du som medlem kommer sannolikt att kunna utnyttja erbjudandet från och med någon gång i april.

TCO har sedan tidigare ett liknande avtal. Även LO överväger att teckna egna avtal med en eller flera banker.

Sture Henckel

2 kommentarer

  • Sture

    Bolånerabatten är fortfarande på gång. Sannolikt kommer medlemmarna att kunna låna till den rabatterade räntan inom några månader, men varken SEB eller Sveriges Ingenjörers ledning kan säga exakt när den börjar gälla i praktiken.
    /Red

    16 maj 2013
  • Henriksson

    Trevligt att det finns. Men inte ens SEBs kundtjänst vet hur man får tag på denna rabatten. Rabatten betyder dock inlåningsränta+0.90 enligt Kundtjänst.

    Det enda man kan hitta på deras hemsida är medelmslån än.

    07 maj 2013

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar