Strategi för väldfärdsteknologi behövs

Det behövs en gemensam strategi som gör Norden till en föregångsregion för välfärdsteknologi, menar Sveriges Ingenjörer och de norska och danska systerföreningarna NITO och IDA. I dag lämnade förbunden en gemensam deklaration till ländernas regeringar.Det behövs en gemensam strategi som gör Norden till en föregångsregion för välfärdsteknologi, menar Sveriges Ingenjörer och de norska och danska systerföreningarna NITO och IDA. I dag lämnade förbunden en gemensam deklaration till ländernas regeringar.

– Allt fler blir äldre, allt fler behöver vård, allt fler efterfrågar hög kvalitet. Samhällets kostnader ökar därefter. Det är stora utmaningar för framtidens välfärd. Då krävs samarbete, säger Ulf Bengtsson som är förbundsordförande på Sveriges Ingenjörer.

För att uppmärksamma och föra upp begreppet välfärdsteknologi på agendan arrangerar Sveriges Ingenjörer, NITO och IDA i dag en gemensam konferens ”Nordisk velferdsteknologikonferanse 2013” i Oslo.

Läs mer här.

Anna Eriksson

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Eight things you should know as a PhD student

Eight things you should know as a PhD student

Where can I turn for support in practical matters as a doctoral student? What are my rights and obligations? Caroline Hövik at Sveriges Ingenjörer shares her best pieces of advice.
Fler artiklar