Hälften missar det röda kuvertet

Bara varannan tjänsteman har läst årets röda kuvert med besked om tjänstepensionen ITP. Det är en minskning med sex procentenheter jämfört med förra året visar en undersökning från tjänstepensionsföretaget Collectum.

Bara varannan tjänsteman har läst årets röda kuvert med besked om tjänstepensionen ITP. Det är en minskning med sex procentenheter jämfört med förra året visar en ursökning från tjänstepensionsföretaget Collectum.

De allra flesta tjänstemän, 82 procent, vet att de har fått årsbeskedet. 67 procent har öppnat sitt röda kuvert. En knapp majoritet, 54 procent, uppger att de också har läst årets besked.

– Det är synd att inte fler öppnar och läser sitt röda kuvert. Med överblick över pensionssparandet kan man göra medvetna val som höjer den framtida pensionen, säger Jenny Jeppsson, informationschef på Collectum.

Det röda kuvertet från Collectum innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension. Kuvertet  skickades ut under mars och april till landets 1,5 miljoner privatanställda tjänstemän. Strax innan kom Pensionsmyndighetens orange kuvert med årsbeskedet om den allmänna pensionen.

– Ett tips är att ta fram alla pensionskuvert samtidigt. När man lägger ihop sin tjänstepension med den allmänna pensionen får man en god bild av vad man har  att leva på som pensionär, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på Collectum.

Tillsammans motsvarar den allmänna pensionen och tjänstepensionen ITP i genomsnitt 67 procent av den tidigare inkomsten, enligt beräkningar från Collectum.

På sajten minpension.se kan alla pensionssparare få en samlad bild över sin totala pension.

 Karin Virgin

 

Comments are closed.

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar