Ericssons investering ger få jobb

Ericssons miljardsatsning i Sverige och Kanade betyder inte några stora nyanställningar av svenska ingenjörer. Däremot är satsningen en viktig signal om att det fortfarande är bra att ha forskning och utveckling i Sverige.Ericssons miljardsatsning i Sverige och Kanade betyder inte några stora nyanställningar av svenska ingenjörer. Däremot är satsningen en viktig signal om att det fortfarande är bra att ha forskning och utveckling i Sverige.

– Det är främst frågan om att väldigt många av Ericssons redan anställda ska arbeta mot de här nya anläggningarna, säger Per Norlander, ordförande för akademikerföreningen vid Ericsson i Linköping där en av de tre datahallarna kommer att byggas.

De andra kommer att byggas i Stockholm och i Montreal, Kanada. De nya datacentralerna ska kunna hantera Ericssons hela produktportfölj och IT-miljö.
Per Norlander menar att investeringen betyder att Sverige befäster sin ställning som ett mycket viktigt land för Ericsson och om satsningen slår väl ut kan det betyda att Ericssons verksamhet i Sverige vilar på än säkrare grund i framtiden.

Sammanlagt sju miljarder svenska kronor beräknas investeringen gå lös på varav alltså fem hamnar i Sverige. Om fem år ska allt vara färdigt och på plats men arbetet med de två svenska datacentralerna inleds i höst.
Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar