Nedskärningar redan halvvägs

De kraftiga nedskärningarna inom Siemens ska inte direkt påverka bolagets anställda i Sverige.

De kraftiga nedskärningarna inom Siemens ska inte direkt påverka bolagets anställda i Sverige.

De omfattande nedskärningarna på Siemens har blivit nyhet i många medier de senaste dagarna. Ingenjörsbolaget ska minska med 15 000 anställda innan utgången av 2014. Hälften av dessa har redan slutat, berättar Maria Baldin, tillförordnad presschef på Siemens i Sverige.

Neddragningarna sker inom ramen för ett företagsprogram som lanserades för ett år sedan och ska enligt Maria Baldin inte direkt drabba bolagets svenska anställda, även om Siemens sparkrav påverkar läget även här.

– Vi ser självklart över verksamheten och är restriktiva med exempelvis konsulter. Om det är någon som säger upp sig eller går i pension tittar vi på om dessa behöver ersättas, eller om det går att lösa på andra sätt, säger Maria Baldin.

Även Jan Åkesson, ordförande för Akademikerföreningen vid Siemens huvudkontor i Sverige, uppger att de planerade neddragningarna på Siemens inte direkt ska drabba anställda i Sverige och att översynen av anställda är ständigt pågående. Han hänvisar i övrigt till Maria Baldin.

Nyhetsbyrån Reuters har tidigare rapporterat att Siemens inte vill säga upp anställda, utan hoppas kunna genomföra nedskärningarna med naturliga och frivilliga avgångar.

Siemens har 360 000 anställda i världen och cirka 4 700 medarbetare i Sverige.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar