Hög lön var avgångsvederlag

Tidningen Resumé uppger att Åsa Ödlund, förbundets chef för medlem och marknad är Sveriges bäst betalda marknadschef. Men riktigt så bra är det inte.Tidningen Resumé uppger att Åsa Ödlund, förbundets chef för medlem och marknad är Sveriges bäst betalda marknadschef. Men riktigt så bra är det inte.

Det var i förrgår som Resumés listor över dem som tjänar bäst på en rad olika poster inom reklam-och marknad publicerades. Åsa Ödlund har varit med förut i sin egenskap av marknads- och försäljningschef inom Skandiakoncernen men i år låg hon i topp med 4,2 miljoner kronor som årsinkomst 2012. Anledningen sades vara bytet av arbetsgivare till Sverige Ingenjörer.

Ingenjören frågade Åsa Ödlund om hon har fått en så hög lön av förbundet.

– Nej verkligen inte. Jag började arbeta på Sveriges Ingenjörer i oktober och att inkomsten blev så här förraåret beror på att jag hade bonus plus ett avgångsvederlag som föll ut från min tidigare arbetsgivare. Så visst låg jobbytet bakom den höga årsinkomsten men inte riktigt på det sätt som artikeln antyder.

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar