Nio av tio Saab-anställda fick nya jobb

21 av 1294. Av de tjänstemän som förlorade jobbet när Saab i Trollhättan gick i konkurs står i dag 21 utan jobb eller studier.
21 av 1294. Av de tjänstemän som förlorade jobbet när Saab i Trollhättan gick i konkurs står i dag 21 utan jobb eller studier.

Trygghetsrådet har summerat sitt arbete efter konkursen i Trollhättan 2011 och ser tillbaka på en stor nedläggning som för majoriteten av tjänstemännen slutade bra.

– Jag vill inte på något sätt att det händer igen, men det var ett projekt som gick väldigt bra och när arbetet var igång var det väldig roligt att se att så många kom vidare snabbt, hittade lösningar och att vi kunde ge ett så pass bra stöd, säger regionchefen på TRR Trygghetsrådet i Västra Götaland och Värmland, Jonas Björkman, i den rapport som presenterades på ett seminarium på onsdagsmorgonen.

Kompetensen hos tjänstmännen var i många fall så efterfrågad att företag var beredda att vänta tills berörda hade jobbat färdigt.

84 procent av de tjänstemän som fick nya anställningar fick en likvärdig eller högra befattning och 78 procent fick en likvärdig eller en högre lön. En majoritet av de uppsagda hittar sina nya jobb hos fordonstillverkare eller deras underleverantörer.

Jenny Grensman

Läs också Ingenjörens reportage Mot alla odds från nummer 3 2013.

Comments are closed.

Senaste nytt