Nevs ingenjörer hoppas på en lösning

Ännu en konkursanmälan har lämnats in mot National Electric Vehicle, Nevs, i Trollhättan. Men medarbetarna hoppas fortfarande att förhandlingarna med nya investerare ska gå i lås.Ännu en konkursanmälan har lämnats in mot National Electric Vehicle, Nevs, i Trollhättan. Men medarbetarna hoppas fortfarande att förhandlingarna med nya investerare ska gå i lås.

– Vi tror att det här kommer att ordna sig, säger Stefan Tholin, kontaktman för Sveriges Ingenjörer på Nevs där man just håller på att bilda en lokal akademikerförening. Vad jag kan bedöma av de förhandlingar som förs verkar det mycket seriöst och så tror jag de flesta här känner det.

Sveriges Ingenjörer har ett 40-tal medlemmar på Nevs som ju startades i Saabkonkursens kölvatten.
Hittills har medarbetarna fått ut sina löner men produktionen ligger nere sedan innan sommaren i väntan på att förhandlingarna med utländska intressenter ska avslutas. Förhoppningen är att nya investerare ska skjuta till pengar så att produktionen kan fortsätta.

Enligt Svenska Dagbladet har Nevs 50 miljoner i obetalda skulder. Planen är att ta fram elbilar men också nya Saabmodeller. De första Saab Aero med bensinmotor har levererats men i början av sommaren stoppades alltså produktionen i brist på pengar.

En konkursförhandling är utsatt till den 8 september. Nevs i Trollhättan har runt 450 anställda.

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar