ÅF tar över LeanNova

ÅF har gjort ett nytt förvärv, ingenjörskonsultföretaget LeanNova Engineering som har drygt 200 anställda i Trollhättan, Göteborg, Coventry och Shanghai.ÅF har gjort ett nytt förvärv, ingenjörskonsultföretaget LeanNova Engineering som har drygt 200 anställda i Trollhättan, Göteborg, Coventry och Shanghai.

Ingenjören berättade om LeanNova Engineering i januari 2012. Då var det ett nytt bolag som precis dragit i gång i Trollhättan, av en grupp ingenjörer från Saab som ville bevara Saabkompetensen i Trollhättan efter att Saab Automobile gått i konkurs. Förhoppningen var att ha 400 anställda inom ett år.

I går, tisdag, meddelade konsultföretaget ÅF att man förvärvar LeanNova Engineering, där Sveriges Ingenjörer i dag har 60 medlemmar.

”Fordonsverksamheterna inom ÅF och LeanNova kompletterar varandra mycket väl. Den gemensamma enheten kommer därför att vara väl rustad för att möta den ökande efterfrågan av större arbetspaket från tillverkare inom såväl lätta som tunga fordon”, säger Jonas Wiström, vd för ÅF i ett pressmeddelande.

LeanNova kommer att ingå i divisionen ”Technology”.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar