Så kan du förverkliga din idé

I eftermiddag samlas ett gäng ingenjörer i Katrineholm för att få tips på hur de kan utveckla sina idéer och hur de ska bära sig åt för att starta eget. Till sin hjälp har de bland annat Svenska Uppfinnareföreningen.I eftermiddag samlas ett gäng ingenjörer i Katrineholm för att få tips på hur de kan utveckla sina idéer och hur de ska bära sig åt för att starta eget. Till sin hjälp har de bland annat Svenska Uppfinnareföreningen.

Eventet genomförs i samarbete med Sveriges Ingenjörer och Svenska Uppfinnareföreningen och tanken bakom träffen är att i första hand akademiker vid Ericsson i Katrineholm ska få chansen att träffa varandra och inspireras av de inbjudna talarna.

– Vi räknar med att det kommer mellan 15-20 personer. Det är många som har idéer och här får de chansen att testa idéerna på varandra och få tips på hur de kan gå vidare med dem, säger Robert Wahlström, ordförande för akademikerföreningen på Ericsson i Katrineholm.

Han berättar att i samband med varslen på Ericsson* har de lokala fackklubbarna förhandlat fram ett generöst omställningsavtal med företaget. Avtalet innebär bland annat att man under en förlängd uppsägningstid är arbetsbefriad och har möjlighet att studera, jobba med egna idéer, och så vidare.

– Och medan de funderar kan de i och med omställningsavtalet i lugn och ro titta på en del saker, man kanske vill bilda en grund för framtiden och har några idéer som man gått omkring och funderat på, förklarar Robert Wahlström med anledning till träffen.

Läs mer om eventet här.

* Ingenjören har tidigare skrivit om Ericssons varsel:
Ingenjörerna på Ericsson är oroade
Ericsson varslar 2 200
Uppsägningar väntar Ericsson

Anna Ciabuschi Eriksson

 

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Många lärosäten satsar på kompetensutveckling av ingenjörer. Vi har tagit reda på vilka som är de populäraste kurserna som går att kombinera med jobbet. Se listan med nära 50 kurser i topp.
Fler artiklar