Korta vägen kan starta igen

Efter månader av väntan är det nu klart: Korta vägen vid Stockholms universitet kan starta igen.Efter månader av väntan är det nu klart: Korta vägen vid Stockholms universitet kan starta igen.

Läs mer

Läs tidigare artikel om upphandlingen av Korta vägen:

Upphandling kan stoppa integration

I höstas vann Stockholms universitet upphandlingen om att driva arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen, med fokus på invandrade akademiker, under 2015 och 2016. Men konkurrenten Academicum Utbildning och Bemanning AB begärde överprövning av tilldelningsbeslutet, har Ingenjören tidigare berättat. Detta har gjort att att verksamheten har fått stå stilla.

Nu meddelar Stockholms universitet att den juridiska processen är över och att det har tecknats ett avtal mellan Arbetsförmedlingen och Stockholms universitet. Förhoppningen är att kunna starta utbildningen redan i mitten av juni med ett mindre antal deltagare. Till hösten ska 90 platser erbjudas.

Korta vägen bedrivs på ett tjugotal orter i Sverige.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar