Sony Mobile: Nästan 1 000 får gå

För tre månader sedan kom varslet. På måndagsförmiddagen skrev facket och ledningen på Sony Mobile i Lund på en överenskommelse om framtiden.För tre månader sedan kom varslet. På måndagsförmiddagen skrev facket och ledningen på Sony Mobile i Lund på en överenskommelse om framtiden.

Sajten 8till5.se uppger att 575 personer sägs upp och 400 konsulter lämnar bolaget. Men Ulf Bengtsson, Sveriges Ingenjörers förbundsordförande som också är ordförande för den lokala akademikerföreningen på Sony Mobile, kan ännu inte bekräfta de exakta siffrorna och inte heller om, och i så fall hur många av, Sveriges Ingenjörers medlemmar på företaget som berörs.

Individuella informationsmöten ska hållas med de 575 anställda som sägs upp.

Det var i början av mars i år som cirka 1 000 personer på Sony Mobile i Lund varslades. Det verkar bli ungefär så många som får sluta, enligt 8till5:s uppgifter. I så fall kommer cirka 1 200 att jobba kvar efter neddragningarna.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Spelar det någon roll om arbetsgivaren har kollektivavtal eller inte? Tjänar jag något på det, rent ekonomiskt? Jennifer Nilsson Fridell reder ut de vanligaste frågorna kring kollektivavtal.
Fler artiklar