Hyrplats kan lösa trängsel på Volvo Cars

Huvudskyddsombudens synpunkter på den bristande arbetsmiljön på Volvo Cars i Torslanda, där bland annat kontorsplatser saknas, är värdefulla och har högsta prioritet, svarar arbetsgivaren.

Huvudskyddsombudens synpunkter på den bristande arbetsmiljön på Volvo Cars i Torslanda, där bland annat kontorsplatser saknas, är värdefulla och har högsta prioritet, svarar arbetsgivaren. (Uppdaterad 10.43)

läs mer

Läs tidigare artikel: Trångt på Volvo Cars i Torslanda

Akademikernas huvudskyddsombud på Volvo Cars i Torslanda, Mats Garfors, har tillsammans med Unionens huvudskyddsombud gjort en så kallad 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket med anledning av den rådande arbetsmiljön, där det finns anställda som saknar skrivbord, saknar tillräckligt med dagsljus och där antalet toaletter är för få. Nu har arbetsgivaren svarat på anmälan.

Enligt arbetsgivarsidan präglas situationen just nu av den expansion som hela företaget går igenom. Det pågår en detaljerad kartläggning för att få till handlingsplaner, ett arbete som inleddes redan innan skyddsombuden gjorde sin anmälan. De synpunkter som finns i skyddsombudens anmälan är värdefulla och har högsta prioritet, svarar arbetsgivaren.

Bristen på kontorsplatser beror inte bara på Volvo Cars expansion utan också på tillfälliga renoveringar och ombyggnationer för att införa ett nytt kontorskoncept, förklarar arbetsgivaren vidare. Arbetsgivaren tittar nu på olika sätt att lösa problemet, däribland att ha tillfälliga kontorsmoduler eller att hyra kontorsplatser till dess att det finns en permanent lösning.

Akademikernas och Unionens huvudskyddsombud ska nu tillsammans gå igenom Volvo Cars svar och bedömer därefter hur de ska gå vidare i ärendet.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar