Alfa Laval drar ner 700 jobb globalt

Alfa Laval aviserar neddragningar med 700 tjänster globalt. Förhandlingarna med koncernfacket pågår. Alfa Laval aviserar neddragningar med 700 tjänster globalt. Förhandlingarna med koncernfacket pågår.

Sedan slutet av augusti har samtalen mellan facket och företaget pågått och i dag offentliggjordes de neddragningsplaner som företaget har. I ett pressmeddelande säger vd Tom Erixon att planerna innebär att organisationen slimmas, att produktionen ses över och att några produktgrupper lyfts ut ur den nya organisationen. I rapporten anges att 700 tjänster ska bort men det finns ingen information om var de tjänsterna ska tas.

– Förhandlingarna med koncernfacket pågår, säger Daniel Klint, ordförande för Sveriges Ingenjörer vid Alfa Laval i Lund och medlem av koncernfacket. Vi har inte diskuterat om var nerdragningarna ska ske än och inte vilka anställda som kommer att drabbas.

Målet är att förändringarna i organisationen ska vara genomförda vid årsskiftet medan vissa anpassningar förväntas ta längre tid.
Alfa Laval har cirka 17000 anställda i hela världen med en majoritet i Sverige, Danmark, Indien, Kina, USA och Frankrike.

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar