Volvo toppar bland västsvenska ingenjörer

Volvo Cars hamnar för första gången i topp när de västsvenska yrkesverksamma ingenjörerna får välja drömarbetsplats, visar Ingenjörsbarometern.Volvo Cars hamnar för första gången i topp när de västsvenska yrkesverksamma ingenjörerna får välja drömarbetsplats, visar Ingenjörsbarometern.

Drömarbetsgivare 10 i topp för Västra Götalands Ingenjörer

Här är de yrkesverksamma ingenjörerna i Västra Götalands drömarbetsplatser, med förra årets placering inom parentes:

  1. Volvo Cars (2)
  2. Google (1)
  3. Tesla Motors (-)
  4. Volvo Group (3)
  5. Apple (4)
  6. IKEA (5)
  7. Chalmers Tekniska Högskola (9)
  8. Ericsson (7)
  9. Spotify (13)
  10. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (8)

Källa: Ingenjörsbarometern

Drygt 2 800 yrkesverksamma medlemmar i Sveriges Ingenjörer i Västra Götaland har svarat på Ingenjörsbarometern och har bland annat tagit ställning till vilken arbetsgivare de helst skulle vilja jobba hos. Google halkar ned ett snäpp i årets undersökning och i stället är det Volvo Cars som kniper förstaplatsen, för första gången. Tesla, som är helt ny på tio-i-topplistan, hamnar på en tredjeplats.

Liksom den övergripande Ingenjörsbarometern, där yrkesverksamma ingenjörer från hela landet har svarat, värderar de västsvenska yrkesverksamma ingenjörerna ett fast jobb högst när det handlar om deras anställning. Flexibla arbetstider och en bra sammanhållning på arbetsplatsen hamnar på en andra respektive en tredjeplats.

Var tredje yrkesverksam ingenjör i Västra Götaland som har svarat på undersökningen vill byta jobb inom fem år, något som ligger i nivå med svaren i den övergripande Ingenjörsbarometern.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Många lärosäten satsar på kompetensutveckling av ingenjörer. Vi har tagit reda på vilka som är de populäraste kurserna som går att kombinera med jobbet. Se listan med nära 50 kurser i topp.
Fler artiklar