Beslut om strejkrättsprövning dröjer

Om Arbetsdomstolen kommer att gå vidare med en prövning av rätten att strejka för flexpension eller inte hänger fortfarande i luften. Ett beslut dröjer åtminstone flera veckor till.Om Arbetsdomstolen kommer att gå vidare med en prövning av rätten att strejka för flexpension eller inte hänger fortfarande i luften. Ett beslut dröjer åtminstone flera veckor till.

Helène Robson, chefsjurist på Sveriges Ingenjörer. Pressbild

Helène Robson, chefsjurist på Sveriges Ingenjörer. Pressbild

Arbetsdomstolen ska ta ställning till om den ska pröva rätten att strejka för flexpension eller inte, ett beslut som kommer att dröja då Sveriges Ingenjörer och Unionen i måndags fick två veckor på sig att återigen yttra sig till Arbetsdomstolen i ärendet.

En vecka efter att fackförbundens yttrande har inkommit ska arbetsgivarorganisationen Almega få chansen att säga sitt. Först därefter kan Arbetsdomstolen väntas ta ställning till om rätten att strejka för flexpension ska prövas eller ej.

– Vi anser att det finns ett starkt intresse för Sveriges Ingenjörer och Unionen, men även för övriga parter på arbetsmarknaden att få denna fråga prövad, säger Helène Robson, chefsjurist på Sveriges Ingenjörer, om ärendet.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar