Hon föreslås bli förbundsordförande

Ulrika Lindstrand, för närvarande Sveriges Ingenjörers förste vice förbundsordförande, föreslås bli ny förbundsordförande efter Ulf Bengtsson.

Ulrika Lindstrand, för närvarande Sveriges Ingenjörers förste vice förbundsordförande, föreslås bli ny förbundsordförande efter Ulf Bengtsson.

Ulrika Lindstrand. Foto: Sveriges Ingenjörer/pressbild

Ulrika Lindstrand. Foto: Sveriges Ingenjörer/Pressbild

Ulrika Lindstrand har en civilingenjörsexamen i kemiteknik från Chalmers och har sedan 1999 arbetat på läkemedelsföretaget McNeil i Helsingborg, där hon är valideringsledare. Hon har suttit i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse sedan 2010 och är sedan 2012 förste vice förbundsordförande, men föreslås nu av valberedningen bli förbundets nya ordförande efter Ulf Bengtsson, som lämnar posten efter 14 år.

Till ny förste vice förbundsordförande föreslår valberedningen Joachim Pettersson som är senior metallurgist på Boliden Mineral. Monica Normark som forskar vid kemiska institutionen på Umeå universitet föreslås bli ny andre vice förbundsordförande.

Valet av ny förbundsordförande sker under Sveriges Ingenjörers fullmäktige som inleds på söndag på Djurönäset. Medlemmar kan logga in på förbundets hemsida för att ta del av handlingar inför mötet och för att följa delar av fullmäktige live här.

Ania Obminska

2 kommentarer

  • Veritas

    @Bo: Varför så nedlåtande ordval om män? Eller anser du också att förbundet blir ”kärringaktigt” om det blir två kvinnor?

    08 november 2016
  • Bo Servenius

    Strålande! Extra roligt att vi kan få ett presidium med två kvinnor. Det borde väl få alla att inse att vi inte är ett ”gubbigt” förbund.

    08 november 2016

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar