Två toppar lämnar Ericsson

Foto: Ericsson

Jan Frykhammar och Magnus Mandersson, båda med titeln vice vd inom Ericssonkoncernen, lämnar företaget med omedelbar verkan.

Två av toppnamnen inom Ericsson lämnar företaget med omedelbar verkan i dag. Jan Frykhammar och Magnus Mandersson har båda varit anställda länge på Ericsson, och båda har fungerat som rådgivare åt vd Börje Ekholm.

Magnus Manderssons arbete har fokuserat på kundrelationer medan Jan Frykhammar jobbat med bolagsstyrningen. Under perioden 25 juli 2016 till 15 januari 2017, då företaget sökte en ny permanent vd, var han dessutom tillfällig vd.

Enligt Pär Nordlander, koncernfackling förhandlare och ordförande för Akademikerföreningen på Ericsson i Linköping, var det väntat.

– Det är helt odramatiskt. Magnus Mandersson har slutat tidigare och gjort ett kort inhopp nu. Vad gäller Jan Frykhammar är det normalt att om man har varit vd och kliver ner igen, så brukar man senare lämna företaget. Vi på facket hade ett gott samarbete med Jan Frykhammar under den tid han ledde företaget.

Sture Henckel

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar