Fler än vanligt nominerade till förbundsstyrelsen

Skylt Sveriges Ingenjörer
Under mars kommer flera tusen medlemmar i Sveriges Ingenjörer få ett mejl med den stora medlemsundersökningen som genomförs i varje år.

I förra veckan gick tiden ut för att lämna förslag på nya personer till Sveriges Ingenjörers styrelse. Resultatet är ett 20-tal förslag. Nu går valberedningen vidare – och den första frågan till de nominerade är om de är intresserade av uppdraget.

Det varierar mycket från år till år hur många som nomineras till styrelsen, men det 20-tal som nominerats i år är klart fler än de 10-15 som varit det högsta antalet tidigare, berättar valberedningens vice ordförande Maygon Wendel Lesenius.

– Det är jätteroligt att vi fått så många förslag. Nu skickar vi en förfrågan till de nominerade om de vill stå kvar. Det kan vara fantastiska kandidater men om de inte vill eller det inte fungerar att sitta i styrelsen just nu så blir det inte bra, säger hon.

För dem som är intresserade av att sitta i styrelsen tar nästa steg vid. De får skicka in sitt cv eller en beskrivning. Efter sommaren tittar valberedningen på materialet, pratar med kandidaterna och diskuterar sammansättningen i styrelsen.

I sommar och i höst går valberedningen också igenom vilka i den nuvarande styrelsen som vill sitta kvar. Det är möjligt att åtminstone några ledamöter väljer att avgå, men det är inget som valberedningen har uppgifter om eller vill tala om nu.

– Det blir en spännande höst, säger Maygon Wendel Lesenius.

Valberedningens förslag skickas ut tillsammans med handlingarna inför Ingenjörsfullmäktige i höst.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar