Hopprepshoppande ordförande för distrikt Sörmland

Mats Rehnholm
Mats Rehnholm, ordförande Sveriges Ingenjörer Sörmland.

I mars hade Sveriges Ingenjörers distrikt Sörmland årsmöte och valde styrelse. Ändå dröjde det till juni innan styrelsen utsåg en ordförande. Nu har Mats Rehnholm tagit på sig uppgiften och styrelsen planerar att ordna en föreläsning i höst. 

Mats Rehnholm, du har valts till ordförande. Hur känns det?

– Det känns helt okej. Ingen ville ta på sig rollen som ordförande och vi behöver ha någon. Så jag släppte kassörsuppdraget och blev ordförande. Jag pluggar samtidigt som jag jobbar, så det passar inte jättebra med ett tungt uppdrag som ordförande. Därför kommer jag att jobba för att fördela uppgifterna i styrelsen och ta fram vad och hur vi ska jobba i styrelsen och det inkluderar valberedningen.

Distrikt Sörmland

Styrelse:
Mats Rehnholm, ordförande, systemingenjör, Eskilstuna Energi och Miljö
Rasmus Haglund, mekanikkonstruktör/konsult, Knightec
Oskar Hane
Patrik Sandberg, projektledare, Volvo Construction Equipment
Magnus Kling, Mälarsjukhuset

Antal medlemmar i distriktet: 2413
24 procent kvinnor, 76 procent män.

Arbetsgivarna där flest medlemmar jobbar:

  • Volvo Construction Equipment AB Eskilstuna
  • SSAB EMEA AB Oxelösund
  • Energimyndigheten
  • Volvo Construction Equipment AB Hällby
  • Fortifikationsverket Eskilstuna

För dem som inte känner dig: vem är du?

– Jag jobbar som systemingenjör inom automation på Eskilstuna Energi och Miljö. Jag tycker om att jobba med processoptimering, energieffektivisering och miljöfrågor. Jag har suttit i distriktsstyrelsen i 3-4 år och är huvudskyddsombud på mitt jobb. På fritiden så pluggar jag på Mittuniversitetet och gör mitt exjobb till nästa vår. Jag har även en hopprepsgrupp i gymnastik. Jag hoppar hopprep på fritiden tillsamman med dottern. Vi har haft en grupp i två år och hoppar dubbelrep, enkelrep och trickövningar.

Hur är blandningen bland er som sitter i styrelsen?

– Vi kompletterar varandra bra men det saknas tjejer i styrelsen.

Vad händer i distriktet under 2019?

– Vi har tänkt ha någon föreläsning under hösten men har inte bestämt vad. Vidare kommer vi jobba för att kunna ha nästa årsmöte i MDH:s nya campus i Eskilstuna som beräknas vara klart i december, så det är möjligt att nästa årsmöte blir där.

Vilken aktivitet lockade flest det gångna året?

– Det kom en hel del på årsmötet i våras som vi hade på Ölkultur. Då var det två föreläsare från Örebro universitet som pratade om AI.

Vad tycker du är distriktets roll?

– Att nätverka och skapa kontakter, se till att medlemmar i Sörmland vet att vi finns genom att bjuda in till intressanta seminarier och studiebesök. Vi ska också jobba med rekrytering av nya medlemmar i samband med våra aktiviteter.

Vilka frågor är viktiga för medlemmarna hos er?

– Arbetsmiljön tycker jag själv och det tror jag att flera tycker. Att ha ett systematiskt arbetsmiljöarbete. På mitt jobb har vi värdeord – men om de gällde, varför har vi då så hög sjukfrånvaro? Enda sättet att lösa det är med ett systematiskt arbetsmiljöarbete som arbetsgivaren tar ansvar för.

Vad skulle du vilja hälsa till medlemmarna?

– Vi ingenjörer gör nytta och behövs i byggandet av ett hållbart samhälle!

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar