Sony Mobile Communications i Lund upphör

Sony Mobile Communications AB upphör som bolag och det kan bli frågan om ytterligare 60 uppsägningar. Foto: David Castor.

För knappt ett år sedan kom beskedet om att Sony Mobile i Lund varslar 200 personer om uppsägning. Nu väntas ytterligare uppsägningar.

Det var i november förra året som Sony Mobile fick beskedet om neddragningar i Lund. Vikande försäljningssiffror och minskade intäkter innebar att Sony då gick ut med ett globalt sparpaket där målet var att halvera kostnaderna inom mobilområdet under en tvåårsperiod. 200 personer varslades om uppsägning vid Sony Mobile i Lund.

Förra veckan rapporterade Sydsvenskan om att Sony Mobile Communications upphör som bolag och det kan bli frågan om ytterligare 60 uppsägningar.

Enligt Ulf Bengtsson, ordförande för Akademikerklubben på Sony Mobile i Lund, rör det sig dock inte om någon nedläggning.

– Sony Mobile ska inte läggas ner. Det som händer är att vi inlemmas i Sonys europeiska struktur, och då behövs inte den juridiska personen Sony Mobile Communications AB längre. Verksamheten fortsätter som tidigare, men nu i Sony Europa, säger han.

I samband med omstruktureringen kan det dock bli aktuellt med ytterligare uppsägningar.

– Eftersom vi nu förs in i en befintlig europeisk struktur blir vissa funktioner dubblerade. Det gäller supportfunktioner, men även en del ingenjörsjobb. Därav uppkommer en viss övertalighet.

Förra höstens neddragningar drabbade anställda över hela linjen och uppskattningsvis 60 procent av de som fick gå var ingenjörer.

Lämna en kommentar

Senaste nytt