Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjören Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss - vinn säkerhetskit

Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

UTLOTTNINGEN ÄR AVSLUTAD
Utlottningen av tre säkerhetskit är avslutad och vinnarna är:
Roger Landelius, Martin Axelsson och Katarina Wärmark. Grattis!

Ingenjören.se är Sveriges Ingenjörers medlemstidning och vi jobbar hela tiden för att göra tidningen så relevant som möjligt för medlemmarna. Nu vill vi ha din hjälp att göra tidningen ännu bättre.   

Vi på Ingenjören får in en hel del tips, önskemål och synpunkter från läsare och medlemmar. Men vi vill ha ännu fler. Därför ställer vi tre frågor här nedanför och lottar ut säkerhetskit från Sveriges Ingenjörer bland dem som svarar.

Kitten innehåller USB, Datablocker, RFID Blocking Card och Webcamcover och gör att du kan ladda, surfa och handla säkert. Svara på minst två av frågorna och gör det senast den 19 november så deltar du i utlottningen av tre kit.

Här är frågorna:

 1. Vad av det Ingenjören skriver om gillar du och tycker att vi ska fortsätta skriva om? Eller finns det saker vi inte skriver om men borde skriva om?
 2. Vad finns det för problem eller irritationsmoment på ditt jobb eller i din arbetsvardag som du vill att vi ger tips om hur man kan hantera? 
 3. Vad handlar din drömartikel i Ingenjören om?

Om du vill skriva mer om vad du tycker om tidningen utöver frågorna så får du gärna göra det också.

Mejla ossingenjoren@sverigesingenjorer.se och skriv ”Tips” i ämnesraden, eller fyll i formuläret här:
  LÄMNA EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  SENASTE NYTT

  Se upp så att arbetet inte tar över fritiden

  0
  Sätt gränser, reflektera och hitta tid för återhämtning. Det är tre bra råd för att hantera stressen i arbetslivet – inte minst när du arbetar hemifrån.

  Han har skrivit en spänningsroman om matematik  

  0
  När ingenjören Martin Ljungqvist läst en bok av Dan Brown och en om matematik fick han idén att skriva en spänningsroman om teknik, matematik och kryptering.

  Så tacklar du tristessen

  0
  Uttråkad på jobbet? Bryt monotonin, skapa aktiviteter att se fram emot och ta dig tid att ringa din kollega för att surra bort en stund. 
  Lennart Hedström, TRR

  Ingenjörer fick nytt jobb snabbare 2020 än 2019

  3
  Trots pandemin minskade tiden för uppsagda ingenjörer att få ny sysselsättning 2020, visar trygghetsrådet TRR:s statistik. En förklaring kan vara att vi ändrar attityd när det är kris.   
  Lantmäteriet

  De får 5 000 kronor till hemmakontoret

  3
  På Lantmäteriet har alla anställda fått 5000 kronor extra på decemberlönen som de kan använda för att förbättra hemmakontoret.

  Alltid redo! Två ingenjörer har valts till Scouternas ordförande

  1
  När Scouterna nyligen valde ny styrelse blev det två ingenjörer som delar på ordförandeskapet. Läs intervjun med Ida Texell och Viktor Lundqvist.
  Äldre och yngre kollega

  Ingenjörers arbetslöshet minskar något – men skillnad mellan åldersgrupperna

  5
  Arbetslösheten för ingenjörer har varit i det närmaste oförändrad på 1,6–1,7 procent hela hösten. Men utvecklingen skiljer sig mellan åldersgrupperna.
  Daniel Ek, Spotify

  Så mycket tjänar it-topparna – och några andra

  0
  Ur årets listor över dem som tjänar mest har vi tagit fram dem som har koppling till ingenjörer. Tonvikten ligger på it, men här finns också några andra.

  Peter Larsson ska samordna industriprojekt i norr

  0
  Flera stora företagsetableringar och investeringar pågår och planeras i Norrbotten och Västerbotten. Regeringen har utsett Peter Larsson på Sveriges Ingenjörer att koordinera insatserna.

  Så hanterar du gnälliga kollegor

  0
  Visst är det bra att framföra kritik, men vad gör du om du känner att klagomålen tar över och riskerar att skada verksamheten?

  VI REKOMMENDERAR

  Hoppjerka eller trotjänare?

  Hoppjerka eller trotjänare? Så gör du om nya jobbet inte känns bra

  1
  Inte nöjd med nya jobbet? Du är inte ensam, men hur ser framtida arbetsgivare på om du endast stannar en kortare tid på din nya arbetsplats?

  TOPPLISTA